Recept - Gurkgazpacho - riktig sommarmat!

Jun 24, 2024

 

Nu när den varma årstiden är här blir det oftare kall mat. Jag har inte samma behov av att tillföra värme till kroppen via maten utan kan lättare slappna av med en matig rumstempererad sallad eller riktigt kall soppa.

Förra sommaren när det var sådär riktigt varma dagar testade jag ut detta recept och jag har bjudit på soppan till många och alla, verkligen alla gillar den och äter både 2-3 portioner.

Skillnaden mellan en smoothie och en soppar är kanske inte så stor, särskilt inte om man är noga med att inte äta söta smoothies utan med mera grönt i. Då blir det ju faktiskt som en kall soppa. Då gäller det bara att pimpa den med t ex olika färska örtkryddor så känns det mer som soppa och mindre som smoothie.

Här kommer mitt recept nu:

GURKGAZPACHO, 3-4 port

3 st stora gurkor
1 stor bifftomat
3-4 klyftor vitlök
1 avokado
1 msk Mickelsbackas umamibuljong eller ljus miso
1 krm curry
1 krm ingefära
1 krm spiskummin
salt efter smak
svarta sesamfrön som dekoration

Kör alla ingredienser i en mixer eller matberedare och smaka av med salt. Dekorera med svarta sesamfrön och gräslök, färsk basilika eller annan örtkrydda. Servera gärna med t ex Fröknäcke och hummus som pålägg.


HÄR hittar du recept på Fröknäcke. 

Om du inte provat min Umamibuljong som har en djup och rund smak samt bidrar till fler enzymer och bättre näringsupptag kan du läsa mer och beställa HÄR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.