Om Maria

Om Maria

Jag började själv 1982 och lade om kosten och livsstilen då jag hade hormonella störningar och har sedan dess, snart 40 år, levt enligt de principer som numera kallas antiinflammatoriska. Det hette det inte då utan en rad omständigheter ledde till att jag under mitt arbete utomlands mötte en person som introducerade mig till en ny livsstil. Något som jag idag aldrig har ångrat utan känner stor tacksamhet för. Jag har fått en bra stabil grund att stå på med en stark hälsa och har aldrig stått på några mediciner, även om jag också drabbas av förkylningar som alla andra.

Kosten och hälsan har följt mig genom livet. Även genom mina två barn som fick växa upp med en ganska "annorlunda” mamma som lagade mat från grunden där 90% var vegetabilier och så åt vi fisk regelbundet. Men roligt var det de gånger som jag lagade alger och barnen hade någon kompis där som fick smaka :). Detta var ju 30 år sedan så då var det bara på japanska restauranger man såg alger och misosoppa.

Mitt intresse för rörelse, dans och träning har också varit ett stående inslag genom livet. Senare väcktes också intresset för mer stillsamma aktiviteter såsom meditation, yoga och naturupplevelser. Det har gett mig många fina såväl stunder som insikter i livet.

Mitt yrkesliv har varit brokigt. Född som entreprenör har jag drivit flertalet egna verksamheter men även varit anställd, då inom försäljning och även HR med fokus på kommunikations- och kulturfrågor i bolaget. Jag har alltid haft ett genuint intresse för att möta andra människor då en sådan stund tillsammans även berikar mitt eget liv och jag ofta får syn på delar i mig själv genom att lyssna på andra. Som konsult på ett Ledarskapsutvecklingsprogram väcktes min nyfikenhet för det kvinnliga ledarskapet och de senaste 15 åren har jag fördjupat mig även inom detta.  Att få ta del av en kvinnas nya steg genom livet såväl inom hälsa och välbefinnande som på det personliga planet, är en gåva!

De sista fem åren har jag också odlat min egen ekologiska köksträdgård. Lyxen att få äta nyskördade grönsaker med så mycket smak jämfört med butikens utbud går inte att beskriva! Att bara kunna hämta in mina örter eller skära av ett kålhuvud när jag vill mjölksyra vitkål är fantastiskt! Det är en helt naturlig förlängning av mitt hälso- och kostintresse. 

Idag förgyller sex barnbarn mitt liv också och jag kan bara hålla med den som myntat uttrycket att de är ”livets efterrätt” :).

Så utifrån den jag är idag har jag en palett av tjänster där jag bjuder in till olika events och utbildningar, såväl digitala som live.  På smörgåsbordet finns webinarier, kurser inom kostomläggning och praktisk matlagning. Jag tar även emot enskilda klienter i mitt Premium Program "Hälso- och Mentorsprogram för kvinnor".

Under åren 2014-2021 var jag anställd på Gunilla Saupes Läkarmottagning utanför Stockholm. En liten privat mottagning som möter patienten utifrån en helhetssyn. Huvuddelen av mottagningens patienter har obalanser i hormonsystemet. Sköldkörteln är ett område som Gunilla har fokuserat på och besitter därmed stor erfarenhet och kunskap i. Även mage/tarm problematik är ett område som mottagningen arbetar med.

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev och få fina erbjudanden, inspiration, tips och råd!

 

Genom att du lämnar din e-postadress här samtycker du till att vi får lagra de personuppgifter du lämnar. Du kan dock alltid avsluta din prenumeration längst ner i den e-post som skickas ut.