Köpvillkor & Integritetspolicy

Tack för att du visar ditt intresse för Mickelsbackas produkter!


Nedan finns de villkor som gäller för ditt köp; de förklarar vilka rättigheter du har. Om du har frågor kontakta oss. Vi svarar oftast vardagar inom 0-24 timmar. Vi är måna om att göra dig nöjd och att hitta lösningar. Du hittar företagsinformation längst ned på sidan.

OBS! Genom köp godtar du att det inte finns någon ångerrätt på tidsbestämda tjänster och nedladdningsbara produkter som levereras digitalt. Läs mer under rubriken “kortfattat: ångerrätt/reklamation/integritetspolicy”.

 

Summering av det viktigaste: ångerrätt/reklamation/integritetspolicy

  • Du har 14 dagars ångerfrist från att du genomfört ditt köp av fysiska produkter och får full retur om du ångrar dig. Undantag är onlineprogram, nedladdningsbara produkter och andra digitala tjänster som säljs i webbutiken på mickelsbackas.se Dessa är undantagna ångerrätten enligt distansköplagen dels eftersom när tjänsten avser en tidsbestämd period och eftersom att när material har levererats kan det inte återlämnas.
  • Genom köp godtar du att det inte finns någon ångerrätt på tidsbestämda tjänster och nedladdningsbara produkter som levereras digitalt.
  • Du ansvarar för att de personuppgifter du lämnar till oss är korrekta och fullständiga. Se mer nedan under rubriken “ordrar”.
  • Videosamtal/bokade möten: måste avbokas senast 24 timmar i förväg. Annars debiteras 50% av avgiften.
  • Om ett köp inte motsvarar beskrivningen eller du t.ex. inte fått den tjänst du beställt har du rätt att reklamera. Om du anser att en tjänst eller produkt är felaktig reklamerar du den genom att höra av dig till oss när du har upptäckt felet men inom 60 dagar från köp.
  • Om du ändrar dig eller vill reklamera ska du kontakta oss så snart som möjligt via e-mail: [email protected]. Kontakt via sociala medier gäller inte.
  • Om inget annat överenskommits med oss så står du för ev. returkostnader, fakturaavgifter eller uppläggningsavgifter.
  • Dina person-, kontakt- och orderuppgifter som du registrerar vid köp eller bokning hanteras och regleras i enlighet med gällande dataskyddslag.

 

Allmänt

Dessa allmänna villkor gäller när du (kunden) lägger en order från Mickelsbackas, organisationsnummer SE591010932001. Genom att acceptera de Allmänna villkoren bekräftar du att du är minst 18 år gammal eller att du har din förmyndares tillstånd.

Vi säljer våra produkter till flera länder och och dessa allmänna villkor är framtagna för att vara globala. Vi respekterar tillämpbara lagar och inget i dessa allmänna villkor ska uppfattas som en begränsning av dina lagstadgade rättigheter, om sådana lagar ger dig större rättigheter än vad som anges här. Se konsumentverkets och skatteverkets regler för Sverige.

 

Köpvillkor och integritetspolicy för betalningar via Stripe och Paypal

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst.

För att vi ska kunna erbjuda dig t ex Paypals betalsätt så behöver vi dela vissa av dina personuppgifter till Paypal; så som kontakt- och orderinformation. Bl.a för att Paypal ska kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder. Mer information om Paypal hittar du här. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag.

Tillsammans med Stripe och Paypal erbjuder vi kortbetalningar.

 

Ordrar m.m.

När du tar emot en orderbekräftelse från oss betyder det att din order har accepterat och att du ingår ett köpavtal. Vi rekommenderar dig att spara orderbekräftelsen för eventuell framtida kontakt med oss. Vi kan neka en order av olika anledningar, exempelvis om du lämnar felaktiga personuppgifter och/eller dras med skulder sedan tidigare.

Du kan ångra din order till dess att vi har bekräftat den. Vi kommer sedan att återbetala eventuella utgifter som du, ditt konto- eller kreditkortsföretag har utfärdat för ordern.

Alla beställda produkter förblir vår egendom till dess att vi har mottagit fullständig betalning för dem.

Du garanterar genom köp att du inte delar nedladdat eller digitalt innehåll från mickelsbackas.se på något vis med andra eller sprider det någonstans. Recept, video-innehåll eller deltagande i onlineprogram är personliga och får inte delas.

 

Kundinformation m.m.

Du ansvarar för att de personuppgifter du lämnar till oss är korrekta och fullständiga.
Du ansvarar för alla köp som görs med dina inloggningsuppgifter. Se till att du håller dina inloggningsuppgifter hemliga och att ingen annan kommer åt dem utan ditt tillstånd. Meddela oss om du misstänker att någon har fått tag på dina inloggningsuppgifter utan ditt tillstånd.

 

Priser, avgifter m.m.

Alla priser gäller den valuta som anges på webbplatsen och innefattar moms där det anges (beroende på var du bor kanske moms inte gäller ditt köp). Om inget annat anges ingår inte betalnings- eller fraktkostnader och dessa redovisas separat.

 

Specialerbjudanden

Vid vissa tillfällen kan vi, för vissa produkter, erbjuda bättre villkor än de som anges i de allmänna villkoren, exempelvis vad gäller förlängd ångerrätt eller kostnadsfria returer. Sådana bättre villkor gäller endast under en begränsad tid, till dess att de specifika produkterna sålt slut, och kan annulleras av oss när som helst, och i så fall gäller dessa Allmänna villkor utan ändringar.

 

Frakt och leverans

Gäller bara fysiska produkter. Produkter som finns i lager levereras vanligtvis inom det antal arbetsdagar som anges i produktbeskrivningen. Den uppskattade leveranstiden för en order anges i orderbekräftelsen. Vid händelse av förseningar informerar vi dig och fortsätter att övervaka ordern. Du kan annullera ordern om leveransen försenas i mer än 14 dagar och förseningen inte har uppstått på grund av dig.

Beroende på fraktmetoden kan du behöva hämta ordern från ett specifikt utlämningsställe. Du måste göra det inom tiden som anges på leveransavin. Om du inte hämtar ordern i tid kan en förseningsavgift tas ut från dig och ordern kan skickas tillbaka till oss på din bekostnad. Vi kan även annullera ordern om du inte hämtar den i tid.

 

Ångerrätt

Du har rätt att ångra din order genom att meddela oss detta inom 14 dagar från det att du tog emot dina produkter eller från att du genomförde ditt köp. Du har inte rätt att ångra dig om du har emottagit en vara/tjänst och börjat använda den – t.ex. om du påbörjat ett onlineprogram, fått en digital fil skickad till dig eller en rådgivningstjänst. Onlineprogram och filer som säljs i webbutiken på mickelsbackas.se är digitala tjänster/produkter och är därmed undantagna från ångerrätten enligt distansköplagen. Dels eftersom att vissa tjänster avser en tidsbestämd period och även eftersom att när material har levererats kan det inte återlämnas.

 

Genom köp godtar du att det inte finns någon ångerrätt på tidsbestämda tjänster och nedladdningsbara produkter som levereras digitalt.

Fysiska produkter: Du måste skicka ett ångermeddelande till oss med ditt namn, din adress och e-postadress, ditt ordernummer och en lista över de produkter som omfattas. Kontakt via sociala medier gäller inte. Sedan måste du omedelbart och inom 14 dagar från det att du skickade ångermeddelandet returnera produkterna till oss på egen bekostnad (i de fall returen avser fysiska produkter). Du ansvarar för skicket på produkterna under leveransen tillbaka till oss, därför rekommenderar vi dig att skicka dem väl paketerade, i gott skick och i den ursprungliga lådan och/eller förpackningen.

När du ångrar en order återbetalar vi det pris som du har betalat för produkterna du returnerar, inklusive fraktkostnader för standardleverans till dig (d.v.s. den billigaste fraktmetoden; du får ingen återbetalning för extra utgifter om du valde expressleverans eller liknande). Av den summa som återbetalas kan vi dock dra pengar för produkternas värdenedsättning om sådan har uppstått på grund av att din hantering varit för slitsam i förhållande till vad som krävs för att avgöra produkternas funktion eller karaktäristiska drag.

Vidare ersätts bara fraktkostnader om de returnerade produkterna utgör en hel order, alltså återbetalas de inte om du bara returnerar delar av en order. Vi utfärdar återbetalningen så fort som möjligt och inom 14 dagar från det att vi mottagit ditt ångermeddelande. Vi kommer dock att hålla på återbetalningen till dess att vi har tagit emot de returnerade produkterna eller bevis på att de har skickats till oss (i form av ett leveranscertifikat). Återbetalningen betalas ut med samma betalningsmetod som du använde för att betala de returnerade produkterna om inget annat har avtalats.

Om du har frågor kontakta oss. Vi svarar oftast vardagar inom 0-24 timmar.

 

Avbokningar

Avbokningar av tider för coaching och kostrådgivning (samtal) via live-video måste göras senast 24h innan avtalad tid. Om du som kund inte dyker upp eller avbokar för sent debiteras 50% av kostnaden.

Har du betalat ditt samtal i förskott och vill ångra dig har du full returrätt om du avbokar enl. ovan.

Har du köpt ett “paket” med flera coachingsessioner och inte utnyttjar alla tillfällen får du tillbaka den summa som blir kvar efter att fullt pris för de tillfällen du har utnyttjat dragits av. D.v.s. du har inte längre rätt till mängd-rabatten.

 

Garanti och klagomål

Vissa av våra produkter kan omfattas av garantier. Orderbekräftelsen är i de fallen ett garantibevis.

Du kan, inom 2 år (eller annan lagstadgad längre tidsperiod) efter det att du tagit emot produkterna, lämna klagomål på produkter som är defekta enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Du måste då skicka ett klagomål till oss med ditt namn, din adress och e-postadress, ditt ordernummer och en lista över de produkter som klagomålet omfattar, exempelvis genom att använda formuläret på Webbplatsen. Du måste lämna in ditt klagomål så fort som möjligt efter att defekten har upptäckts. Alla klagomål som lämnas inom två månader från det att defekten upptäcks räknas som lämnade i god tid.

Vi återbetalar dig för de defekta produkterna i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning och ansvarar för kostnader som uppstår i samband med att produkterna skickas tillbaka till oss. Det är vår strävan att följa de riktlinjer för defekta produkter som fastställts av relevanta nationella konsumentskyddsmyndigheter. Återbetalningen betalas ut med samma betalningsmetod som du använde för att betala de defekta produkterna om inget annat har avtalats.

 

Ansvarsbegränsning

Såvida lokal lagstiftning inte anger något annat är vårt ansvar begränsat till direkta skador och under inga omständigheter ska vi hållas ansvariga för indirekta skador, så som inkomstbortfall eller dylikt.

 

Intellektuella egendomsrättigheter

Webbplatsen och allt dess innehåll ägs av oss och våra licensgivare och den skyddas av intellektuell egendoms- och marknadsföringslagstiftning. Detta innebär att varumärken, företagsnamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout och information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från oss.

 

Friskrivning

Vi reserverar oss för fel i bild och typografi på Webbplatsen, så som fel i produktbeskrivningar, tekniska angivelser, felaktiga priser eller inkorrekt information gällande en produkts lagerstatus. Vi har rätten av korrigera uppenbara fel och kan när som helst ändra eller uppdatera information på Webbplatsen.

Bilder på Webbplatsen är endast illustrativa och är ingen garanterad representation av det exakta antalet produkter du får om du beställer, inte heller att utseende, funktion eller ursprung för produkten stämmer.

 

Ändringar till de Allmänna villkoren

Vi kan ändra dessa Allmänna villkor när som helst. Vi applicerar sedan de ändrade Allmänna villkoren på Webbplatsen och de träder i kraft när du accepterar dem (i samband med att du lägger en ny order via Webbplatsen eller när du besöker Webbplatsen).

 

Lagval och tvistlösning

Vid händelse av tvist eftersträvar vi att följa beslut från relevanta nationella konsumentskyddsmyndigheter.

Tvister gällande tolkning eller tillämpning av dessa Allmänna villkor ska styras och tolkas i enlighet med den lagstiftning som gäller i det land eller den delstat som vi bedriver våra affärer från, och ska icke-exklusivt bedömas av domstol där vi har vårt säte. “Icke-exklusivt bedömas” betyder att du kan väcka ett mål mot oss inom en annan jurisdiktion, om det inom den nationella lagstiftningen finns en sådan rättighet.

 

Hoppas att du är nöjd med ditt köp!

Villkoren är upprättade av Mickelsbackas/Maria Mickelsbacka.
Alla frågor: [email protected]

Företagsinformation

Mickelsbackas/Maria Mickelsbacka
Tallvägen 4, 746 93 Bålsta
Organisationsnummer SE591010932001 
Kontakt: [email protected]
Bankgiro: 5604-2237