Mickelsbackas krispiga fröknäcke

recept Oct 27, 2022

 

Jodå jag vet, de flesta av mina följare har bakat fröknäcke och det finns såklart otaliga recept på detta.
Här kommer mitt eget där jag själv tycker att krispigheten är exemplarisk utan dåliga mjöler och fel fett i smeten.

Så håll till godo och berätta gärna om du tyckte det var gott!

Recept

1. Sätt ugnen på 150 grader och lägg ett bakplåtspapper på ugnsplåten m kanter.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
½ dl linfrön
1 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl

3. När ugnen är varm tillsätt:
½ dl kokos olja som du värmt till flytande och 2,5 dl hett vatten. Blanda väl. Häll smeten på plåten (den rinner ut) och jämna till så tunt som möjligt.

Tänk på att inte låta smeten stå och vänta på att ugnen ska bli varm, då blir den för tjock och går inte att hälla ut. Därför vänta tills ugnen är varm innan du tillsätter vätskan och häller på plåten.
Strö över lite klippt färsk rosmarin och flingsalt.

4. Grädda i 1 timme i mitten av ugnen och låt stå på eftervärme i minst 1 timme till.

Smaskens! Låt dig väl smaka!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.