Umamipesto utan parmesan
Aug 21, 2024
Min basilika i växthuset har vuxit och är nästan en meter hög nu. Aldrig sett på maken tidigare!
Så nu blir det stora mängder pesto som skall ätas.
Eftersom mejeriprodukter inte ingår i mitt kostprogram och jag ändå vill ha den där lite smuliga texturen i peston, använder jag mandelmjöl. Vill man ha ännu mer knaprigt kan man själv köra mandlar eller solroskärnor eller annan nöt/frö i matberedaren till lagom stora bitar.
Givetvis använder jag också min egen umamibuljong för att få i mig de goda läkande enzymerna som den bidrar med ... och den goda runda smaken såklart.
Här är mitt standardrecept som räcker till 3-4 pers, beroende på hur pestogalen man är.
Mickelsbackas umamipesto
2 krukor basilika
1 dl olivolja
2 klyftor vitloĢk eller annan favoritkrydda, lite chili aĢr ocksaĢ gott
3 msk mandelmjoĢl eller t ex solroskaĢrnor som koĢrs i mixern foĢrst
1 msk Mickelsbackas umamibuljong eller ljus opastöriserad miso
svartpeppar
KoĢr basilika, vitloĢk och olja i matberedaren. Blanda i mandelmjoĢl och kryddor. Smaka av.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.
Stay connected with news and updates!
Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.
We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.