Recept - Miso och sesamdoppad ugnsbakad pumpa eller sötpotatis

recept Mar 08, 2024

 

Om du gillar söta grönsaker är detta en härlig grönsaksrätt!
Väljer du pumpa tar det lite längre tid att kärna ur och ev skala men med sötpotatis går det betydligt snabbare.

Jag har sparat den fem dagar i kylen utan problem och ätit den efter hastigt uppvärmd igen i ugnen.
Så gör en stor sats om du gillar så du har bra sidogrönsaker på din tallrik varje dag!

Video: Se hur jag tillagar HÄR.

 

Miso och sesamdoppad ugnsbakad pumpa eller sötpotatis

3-4 port

300 g pumpa
2 msk ljus miso
1 tsk honung
2 msk ljus tahini
1 msk Ume-su
Svarta sesamfrön

Skär pumpan i skivor och dela i kortare längder. Rör ihop såsen och lägg i pumpabitarna och mojsa runt. Doppa ena sidan i de svarta sesamfröna och lägg den sidan uppåt på plåten.
Baka i 225 grader i 15-20 min tills dom är mjuka.

Vill du ha extra smak, klipp färska kryddor ovanpå när du serverar.

 

Varför ska man äta naturligt fermenterade produkter?
I mitt Tarmstärkarpaket finns både ljus miso och ume-su med som produkter. Paketet innehåller 8 matprodukter som jag noga valt ut till mina följare som vill stärka sin tarmflora med fler naturligt fermenterade produkter. HÄR hittar du en utförlig beskrivning om paketet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.