Recept - Miso och sesamdoppad ugnsbakad pumpa eller sötpotatis
Mar 08, 2024
Om du gillar söta grönsaker är detta en härlig grönsaksrätt!
Väljer du pumpa tar det lite längre tid att kärna ur och ev skala men med sötpotatis går det betydligt snabbare.
Jag har sparat den fem dagar i kylen utan problem och ätit den efter hastigt uppvärmd igen i ugnen.
Så gör en stor sats om du gillar så du har bra sidogrönsaker på din tallrik varje dag!
Video: Se hur jag tillagar HÄR.
Miso och sesamdoppad ugnsbakad pumpa eller sötpotatis
3-4 port
300 g pumpa eller sötpotatis
2 msk ljus miso eller Mickelsbackas Umamibuljong
1 tsk honung
2 msk ljus tahini
1 msk Ume-su
Svarta sesamfrön
Skär grönsakerna i skivor och dela i kortare längder. Rör ihop såsen och lägg i bitarna och mojsa runt. Doppa ena sidan i de svarta sesamfröna och lägg den sidan uppåt på plåten.
Baka i 225 grader i 15-20 min tills dom är mjuka.
Vill du ha extra smak, klipp färska kryddor ovanpå när du serverar.
Min egen producerade miso/umamibuljong har en fantastisk härlig smak! Får så mycket positiv feedback på produkten. Den är naturligt fermenterad i 9-24 mån och bidrar med massor av enzymer som kan bryta ner maten mer effektivt och därmed öka näringsupptaget med symptomlindring som följd. Den basar också kroppen och kan lugna ner oroliga och gasiga magar. Läs mer HÄR. Där hittar du också mitt dressingrecept där umamibuljongen ingår så den är användbar på flera olika sätt.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.
Stay connected with news and updates!
Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.
We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.