Gunillas pumpasoppa med tahinitopping
Feb 09, 2025
När jag har mina matlagningskurser finns Gunilla med som en klippa i köksteamet. Hon har gått mitt Hälso- och Mentorsprogram och fått fantastiska förbättringar i sin hälsa.
Det här receptet kommer från henne. Jag är barnsligt förtjust i pumpasoppa. För att den inte ska bli för "söt" är det viktigt med syra, typ citron, i soppan samt lite sting; ingefära/chili.
Gunillas pumpasoppa med tahini-topping
4 port
Soppa
1 pumpa, gärna Hokkaido typ med orange innanmäte
1 äpple
2 gula lökar
6 dl vatten
4 dl kokosmjölk
1-2 msk ingefära
1-2 msk citron
1 tsk honung
Färsk chili
Salt och peppar
Miso (Mickelsbackas umamibuljong) efter smak
Ghee
Tahini-topping
0,5 dl ljus tahini
citronsaft från en halv citron
hett vatten
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Skala och tärna pumpan, löken och äpplet. OBS! Vissa pumpor behöver ej skalas. Bryn i 5 in och tillsätt vatten. Låt sjuda 15-20 min tills pumpan är mjuk.
Mixa med handmixer. Blanda i kokosmjölken och övriga smaksättare förutom mison. Smaka av med miso det sista du gör.
Tahinitoppingen: rör ihop tahini och citronsaften med en gaffel, den kommer då att tjockna, späd med lite hett vatten till rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med en klick tahinitopping. Den går lika bra att använda som t ex dipp eller pålägg.
Hoppas du också gillar den!
Med värme
Maria Mickelsbacka
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.
Stay connected with news and updates!
Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.
We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.