Frågor och svar 18 mars 2024 - Jag älskar kvarg, vad kan jag äta istället?

recept Mar 25, 2024

 

Idag stod det "kvarg" i frågan men det kunde lika väl stått yoghurt, fil, risifrutti mm.

Den här typen av frågor ser jag varje dag och många gånger ber jag dom ställas i gruppen där dom kommer få många bra förslag på alternativ. Jag själv skulle besvara den så här:

1. Du kan göra egen kokosyoghurt med hjälp av kokosgrädde och probiotikakapslar. HÄR ser du en video om det på instagram med recept.

2. Ät hellre något som stabiliserar ditt blodsocker; t ex min hirsgröt med både kryddor och färska bär. Recept: 

 

Hirsgröt med mycket smak

1 port - tillagning ca 20 min 

0,5 dl hirs
1 kryddmått gurkmeja
1 msk kokosflingor
1 msk sesamfrön eller andra frön
några russin
1 tsk grovmalen kardemumma
2 dl kokt vatten
1 msk kokosolja
salt

Serveras med färska bär och växtmjölk.

Koka upp hirsen först och häll bort kokvattnet, för att undvika bitterhet. Häll på det kokta vattnet och tillsätt alla andra ingredienser utom kokosolja. Låt koka i 15 min under lock. Tillsätt kokosolja och blåbär och låt vila en stund, gärna 15 min till. Om du tycker den blir för tjock, tillsätt vatten innan du börjar njuta av denna fulländade morgongröt.

 

3. Reflektera över dina egna frukostvanor. Detta är egentligen den viktigaste punkten enligt mig. OM du vill minska din inflammation i kroppen behöver blodsockret stabiliseras då det är en av de största faktorerna för att inflammationen fortsätter. Så att byta ut frukosten är alltid mitt första tips till alla nybörjare. Att tänka helt utanför din egen box är väldigt bra här då våra frukostvanor är djupt rotade och för många delvist bidrar till den symptombild som vi har.

4. Det finns en rad olika "ersättningsprodukter" som jag kallar dom, d v s färdiga produkter i kylen i mataffären, t ex havregurt, sojayoghurt mm. Jag har full förståelse för att många till en början när allt är väldigt nytt med kosten, väljer att äta dessa. Mitt råd är dock, läs på innehållsförteckningen så du slipper sötade produkter och även alltför många tillsatser. Ha siktet inställt på att lära dig laga mat från grunden på ett nytt sätt, med nya ingredienser och ny smaksättning. När du kommer över den ev tröskeln kommer allt gå som en dans. Jag lovar!

HÄR kan du kika på innehållet i min digitala frukostbok.

Om du vill ha långvarig hjälp och stöd såväl genom en personligt anpassad Hälsoplan som praktisk matlagningskunskap och mycket mer, läs HÄR om mitt Hälso- & Mentorsprogram för kvinnor "Stark och Smärtfri kropp". 

Med värme
Maria Mickelsbacka 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.