Vad äter Maria en tuff och trött dag?

Mar 22, 2023

 

Jag vaknade tidigt igår morse, alldeles för tidigt, ni vet den där känslan när det är som grus i ögonen. Om solen hade varit uppe hade jag enkelt gått upp ändå men det var dimma så jag såg knappt bilen på parkeringen utanför huset. Så alltså en dag när det känns motigt att komma igång och så ska kroppen ha sin näring, åtminstone vid tre tillfällen under dagen.

Efter mina morgonrutiner med stretching och meditation gick jag en kort runda ut i växthuset, bara för att få andas lite kall luft och se om det kunde bidra till lite mer vakenhet och faktiskt så gjorde det det. Den här gången i alla fall.

Klockan var nu 7 och jag bestämde mig för att inte köra periodisk fasta just en sån här trött dag utan att fylla på med mat. Eftersom det blev en väldigt sen kväll igår med tidig middag var jag rejält hungrig nu. Jag hade lite rester i kylen så jag bestämde mig för att äta vanlig mat idag till frukost. Jag värmde i stekpannan; quinoa, färdigkokta kikärtor och kokade broccoli och blomkål på sidan om i 4 min. Lade upp på tallrik och toppade med massa gröna blad ur kylen och bara lite olivolja och ume-su vinäger på och grovmalen svartpeppar och havssalt. Det tog högst 10 min att fixa detta och blev både gott och mättande.
Jag hade också kunnat koka en gröt, vilket är vanligt att jag gör.

På fm förberedde jag inför Cook Along Sötsaker med att testa ett recept och måste ju smaka av också :) Så jag fick en liten extra kick på fm av några skedar mandel/citron fromage.

Till lunch kokade jag glutenfri pasta med lite smulad sockertång och värmde en tomatsås jag hade i frysen. Toppade med oliver och mjölksyrade azukibönor plus gröna blad igen.

Tog en powernap på eftermiddagen i 20 min och det hjälper mig alltid såna här dagar. Fick ny energi och behövde faktiskt inget mellis utan drack bara en kopp umamibuljong.

Middagsmat: jag har en massa hemodlad purjolök i frysen så jag finhackade och fräste i pannan med en grovt riven morot tillsammans med en fiskbit. Stekte allt i ghee, vitlök, curry, havssalt och svartpeppar. Förstärkte med resten av quinoan från kylen. Surkål till som sidorätt. 

Ungefär sådär såg min dag ut idag för mig vad gäller matintag. Om jag hade varit pigg och haft mer energi hade jag lagat mer mat från grunden, t ex kokat råris och någon grönsaksrätt. Större mängd av båda så jag har i kylen 5-6 dagar framåt. 

Min dagsform är avgörande så jag förstår hur många av er har det som inte heller har en helt frisk kropp. Att sova väldigt få timmar är något som sänker mig rejält. Det händer inte så ofta men när det händer behöver jag vara varsam om mig själv. Jag gör det bästa av situationen helt enkelt.

Hoppas det gav dig en bild av hur en dag med antiinflammatorisk mat hemma hos mig kan se ut.

Med värme
Maria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.