RECEPT - Sommarsallad med färska fikon och mynta

recept Jun 16, 2025

 

Mynta och fikon tycker jag är riktig sommarmat och i den här salladen har jag valt pak choi som det gröna och som är lite mer tuggigt. Knaprighet via nötter och lite frön.
Givetvis går det att byta ut till vanlig bladsallat. Om du får tag på ätbara blommor är tallriken fullständig tänker jag. 

 

Sommarsallad med pak choi, färska fikon och mynta

4 st färska fikon
2 st pak choi
2 salladslökar
1 kruka mynta
1 lime, saften
4 msk olivolja
1 dl cashewnötter
3 msk svarta sesamfrön
2 avokados
Havssalt och svartpeppar
Färsk koriander

GÖR SÅ HÄR:

Hacka cashewnötterna grovt och rosta i en torr stekpanna tillsammans med sesamfröna. Ställ åt sidan.

Skär fikonen i ”klyftor”.

Skölj pak choi och skär av det gröna. Finstrimla den vita delen och det gröna grovt.

Hacka salladslöken och myntan fint.

Pressa limen och blanda med oljan

Skiva avokadon.

Blanda fikon, pak choi, salladlök, mynta och dressingen. Avokadon vänds ner försiktigt på slutet.

Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna på ett fat och toppa salladen med nötter, frön och koriander.


Hoppas det smakar även för dig!