Recept - Rostade rädisor med örter och solrosfrön

Jun 02, 2025

 

Rostade rädisor med örter och rostade solrosfrön

En av mina favoriter att äta som snacks eller som ett bra mellis är rädisor. Då doppar jag dom i lite olivolja och sen i örtsalt och rakt in i munnen. Mums! 

I det här receptet har jag istället rostat dom ugnen. Ännu en gång toppar jag med något som är knaprigt som kontrast till de lite mjukare rädisorna.

Ingredienser:
2 dl solrosfrön
1-2 msk tamari
1 knippe rädisor
1 msk kokosolja
1/4 citron, saften
havssalt eller örtsalt
Peppar

Topping
Tamarirostade solrosfrön
Färska örter, t ex persilja och basilika

 

Gör så här:

Skär bort blasten från rädisorna och skär i halvor.
Lägg dom i en ugnssäker form och klicka kokosoljan över. Salta och peppra.
Rosta i 200 grader i ca 10-12 min. Tills dom börjar få färg på kanterna.

Medans dom rostas i ugnen gör du i ordning solrosfröna.
Rosta dom i en torr stekpanna på medelvärme tills dom fått färg och doften börjar sprida sig av det rostade.
Dra stekpannan åt sidan. Häll över i en separat skål. Häll över tamarin och rör om så tamarin fördelar sig och sugs upp av fröna. Det kommer lite ånga, helt ok. Lägg tillbaka fröna i stekpannan. Om det är blött i skålen, häll inte med tamarin ner i stekpannan. Låt dom torka upp helt och svalna innan du äter dom.

Toppa med örter och lite citronsaft.
Sprinkla fröna över.

PS Blir det frön över så är det en jättegott snacks som nästan alltid finns på min köksbänk!

 

Hoppas det smakar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.