Recept - Stuvad svartkål med glutenfri pasta

recept Oct 04, 2021

 

Varje dag ser jag till att få i mig mörkgröna grönsaker. Dels då de innehåller stora mängder kalcium som benstommen behöver och som tränar våra nervceller samt även;
Klorofyll - ökar produktionen av röda blodkroppar
Vitamin K - förbättrar reflexer och allmän kognition
Folat - omvandlas till folsyra, en b-vitamin som minskar depression och ångest
OCH givetvis mängder av c-vitamin och andra antioxidanter!

Detta är min favorit just nu under hösten när det finns svartkål att köpa i butikerna!
Dessutom är den lättodlad och klarar även frost!

 

STUVAD SVARTKÅL med glutenfri pasta

8 st hackade svartkålsblad där mittsträngen är avlägsnad
5 cm purjo som är hackad
2 msk ghee
salt
svartpeppar
gurkmeja
ingefära
curry
kokosgrädde från Garant

Fräs ihop kryddorna i två msk ghee, lägg därefter i purjo och svartkålen och låt den bli lite blank och mojsig med kryddorna. Häll i ett halvt paket kokosgrädde och låt puttra några minuter. Olahla - klar att äta! Man kan toppa med pumpakärnor om man vill. Kan även bytas ut mot grönkål men jag tycker svartkålen är godare i just denna sås.

På tallriken också mjölksyrade morötter och hemodlad sallat med krasseblommor som jag älskar att äta 🙂

 

Hoppas det smakar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria Mickelsbacka

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.