Recept - Stuvad svartkål med glutenfri pasta

Uncategorized Oct 04, 2021

Varje dag ser jag till att få i mig mörkgröna grönsaker. Dels då de innehåller stora mängder kalcium som benstommen behöver och som tränar våra nervceller samt även ;
Klorofyll - ökar produktionen av röda blodkroppar
Vitamin K - förbättrar reflexer och allmän kognition
Folat - omvandlas till folsyra, en b-vitamin som minskar depression och ångest
OCH givetvis mängder av c-vitamin och andra antioxidanter!

Detta är min favorit just nu under hösten när det finns svartkål att köpa i butikerna!
Dessutom är den lättodlad och klarar även frost!

STUVAD SVARTKÅL med glutenfri pasta

8 st hackade svartkålsblad där mittsträngen är avlägsnad
5 cm purjo som är hackad
2 msk ghee
salt
svartpeppar
gurkmeja
ingefära
curry
kokosgrädde från Garant

Fräs ihop kryddorna i två msk ghee, lägg därefter i purjo och svartkålen och låt den bli lite blank och mojsig med kryddorna. Häll i ett halvt paket kokosgrädde och låt puttra några minuter. Olahla - klar att äta! Man kan toppa med pumpakärnor om man vill. Kan även bytas ut mot grönkål men jag tycker svartkålen är godare i just denna sås.

På tallriken också mjölksyrade morötter och hemodlad sallat med krasseblommor som jag älskar att äta 🙂

Hoppas det smakar!

Maria Mickelsbacka

Close

Vill du få

Nyheter - Inbjudningar -
Tips och råd

från Maria Mickelsbacka?

Fyll i namn och epost nedan.