Recept - Somrig tabbouleh med mynta

Jun 03, 2025

 

Här kommer en given favorit till buffén i sommar. Den här salladen är ett perfekt inslag vid en stor måltid kring bordet med vänner och familj. Den gifter sig utmärkt med hummus och ugnsrostad blomkål.
Matig med smak av mynta, persilja och citron och så hackad mandel för att få det knaprigt också.
Jättegott och enkelt att göra i matberedaren!

Somrig tabbouleh med mynta

2-3 port

1⁄2 dl mandlar
8 dl täckt packad persilja
1⁄4 dl löst packade myntablad
4 dl tomater i bitar
4 dl gurka i bitar
1 dl hackad rödlök
1 krm havssalt
1 tsk olivolja
1⁄2 pressad citron

Gör så här:

Grovhacka mandlarna i en matberedare. Ställ åt sidan.
Lägg persiljan i matberedaren och hacka. Ställ åt sidan.
Lägg övriga ingredienser i matberedaren och hacka tills allt blandats väl.
För över blandningen till en stor skål. Tillsätt persiljan och mandeln och blanda allt.

Alternativ servering: tillsammans med kokt quinoa (separat eller blandat med allt det färgglada), en god hoummous och varför inte arame-alger kokta i vitlök, tamari och äppelcidervinäger.

Hoppas verkligen det smakar!

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.