Recept - Mineral -och enzymtallrik med senapsdressing
Mar 31, 2025
Här kommer inspiration till att boosta dina nivåer av mineraler och samtidigt även extra mycket enzymer för att din matsmältning ska kunna optimeras. Jag ser detta som en sidorätt till min varma tallrik där övriga näringsämnen finns med; glutenfria fullkornsprodukter, baljväxter, mer grönsaker mm.
Saltvattenstången innehåller alla mineraler vi behöver och både groddarna och surkålen är väldigt rika på enzymer.
MICKELSBACKAS MINERAL- OCH ENZYMTALLRIK
Du behöver:
6-7 cm sockertång
1 klyfta vitlök
1 msk ghee eller kokosolja
1 dl mungbönsgroddar
2 msk surkål
0,5 avokado
1 msk svarta sesamfrön
mörkgröna blad t ex machesallat eller ruccola
något rött t ex tomat eller röd paprika
Dressing:
3 msk oliviolja
2-3 msk koncentrerad äppeljos
1 msk dijonsenap
2 msk Mickelsbackas Umamibuljong
3 msk äppelcidervinäger
2 msk pressad citron
Havssalt
Blanda väl.
Gör så här:
Klipp sönder eller smula sockertången och blötlägg i 15 min, skölj ordentligt. Fräs i stekpannan med fett och vitlök.
Fyll tallriken med övriga ingredienser och toppa med tången.
För extra matighet och en fullständig måltid fyll på tallriken med andra rester från kylen, t ex kokt råris/quinoa/bovete/hirs och även baljväxter.
Blanda ihop dressingen och häll över tallriken. Njut!
Med värme
Maria Mickelsbacka
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.
Stay connected with news and updates!
Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.
We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.