Recept - Kardemummafrestelse
May 03, 2024
Ett av mina mest uppskattade recept på en mjuk kaka! Med rivna morötter, färska dadlar och hackad mandel och kardemummakärnor blir den både lagom söt, saftig och krispig.
Den uppskattas av både mer eller mindre hälsoerfarna personer, se hur jag bakar den HÄR och bjud.
KARDEMUMMAFRESTELSE
4 dl finriven morot
3 ägg
12 dadlar eko
3 dl mandelmjöl
1 dl soja/havre mjölk men ibland behövs det inte om morötterna är saftiga
2 dl mandlar
1 msk kardemummakärnor
2 tsk bakpulver
Knäck äggen och lägg i en bunke. Klipp dadlar i småbitar, mixa med stavmixer till en fin smet och tills dadlarna är ännu mindre i storlek och smeten är slät. Häll ner rivna morötter, hackade mandlar, mandelmjöl, ev mjölken, kardemumman och bakpulver.
Smeten ska inte vara för rinnig, i så fall lägg i mer mandelmjöl. Smörj en form med löstagbara kanter med kokosolja.
Häll ner smeten och jämna till med slickepott.
Grädda i 18-20 min i 200 grader.
Låt kakan svalna. Skär med en kniv runt kanterna innan du lossar formen. Toppa med hackad mandel.
Servera gärna med lingon och kokosgrädde.