Recept - Blancherad kål med smakrik dressing

recept Jan 15, 2025

 

Alla korsblommiga växter, kålfamiljen, är extremt gynnsamma för våra tarmbakterier. 
Här kommer ett recept där du kan förvara dressingen i kylen upp till 5 dagar så gör en stor sats.

Ät mera kål är mitt bästa hälsotips!

 

Blancherad vit och rödkål med smakrik dressing

Strimla kålen fint och blanchera hastigt ca 1 minut i kokande vatten. Låt svalna ordentligt innan du blandar med andra grönsaker och häller på dressingen.

0,5 dl olivolja
2 msk pressad citron
2 klyftor vitlök
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk salt
Hackad bladpersilja

Blanda och häll över salladen. Servera.

 

HÄR kan du se hur du kan tillaga rätten.

Låt dig väl smaka och kom ihåg att tugga väl!

Maria Mickelsbacka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.