Behövs verkligen 10 snabba tips och budord?

Dec 19, 2023

 

Det finns så många budord idag att läsa. Är det det vi behöver för att ändra kurs? Eller behövs dom för att vi ska ha något att hålla oss i på vägen? Jag är uppriktigt nyfiken på detta med snabba tips och råd.

Det verkar helt omöjligt för mig att undvika att själv få den frågan när jag är i sociala sammanhang med nya människor, "vilket är ditt bästa tips för bättre hälsa?". Min motfråga brukar alltid bli, "anser du dig ha god hälsa eller har du symptom i kroppen?" Mitt svar blir faktiskt ganska olika beroende på var du är i din hälsa.

Om du känner dig frisk så är mitt viktigaste råd att:

LAGA MATEN IFRÅN GRUNDEN AV RIKTIGT BRA RÅVAROR OAVSETT VAD DU VÄLJER ATT ÄTA

Om du har symptom i kroppen så är det viktigaste rådet att:

UTESLUTA GLUTEN, MEJERIPRODUKTER, SOCKER OCH FRÖOLJOR

I det andra fallet gäller givetvis också att laga maten från grunden men om man verkligen har problem i kroppen vill man gärna få symptomlindring snabbt och dessa kommer när man gör dessa förändringar.

Jaha, sen då? 
När man väl har tagit beslutet att prioritera sin hälsa fullt ut, oavsett vad fullt ut betyder för dig i den stunden, så finns några stycken grundpelare att hålla sig i utöver de två ovanstående. Här nedan har jag listat det jag sett att mina kursdeltagare och klienter har hållit sig fast vid och fått fina resultat. 

1. Ha koll på din egen mathistoria och triggers kring mat. 
Om du reflekterat ordentligt kring dessa kommer du att bättre klara av motgångar och uppförsbackar. För dessa kommer, de är en del av livet.

2. Fokusera på det du ska äta mer av.
Vi har lätt att fastna i det vi behöver avstå ifrån. Skifta fokus och bredda framförallt grönsakernas repertoar.

3. Tugga maten väl, minst 25 gånger.
Detta är bästa rådet för stresshantering och därmed också maghälsan. Börja med att räkna hur många gånger du tuggar i dagsläget. Öka på vecka för vecka eller dag för dag det som passar dig.
Tuggningen stimulerar utsöndringen av enzymer som är avgörande för matsmältning och näringsupptag.

4. Andas, slappna av och återhämta dig själv
Jo, maten och det du stoppar i munnen är avgörande och jag ser om och om igen, framförallt i mitt 12 månadersprogram för kvinnor, att dom som tar dessa råd på allvar får snabbare resultat både fysiskt, mentalt och känslomässigt. 

5. Håll ut!
Det tog många år för dina symptom att sätta sig i kroppen. Inse att du behöver vara uthållig.
De som följer mitt kostprogram får vanligtvis symptomlindring inom 1-2 månader vilket faktiskt är fantastiskt enligt mig.

Det finns så mycket mer att nämna och poängtera och jag väljer att inte göra listan längre i det här inlägget. Du är alltid välkommen att delta i mitt gratiswebinarie för nybörjare som jag erbjuder regelbundet. Det hittar du HÄR. Där går jag igenom grunderna inom antiinflammation och även vad som ska ligga på tallriken.

Önskar och hoppas att det gav dig några nya insikter eller tankar att fundera kring och förhoppningsvis omsätta i din vardag.

Med värme
Maria 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.