Mandelmjölk - Hemlagad

Uncategorized Jul 13, 2020

Mandelmjölk ca 5 dl 


1 dl mandel blötlagda över natten
1 torkad aprikos (inte nödvändigt)
1 tsk vaniljpulver
1 nypa havssalt
5 dl vatten

 
  1. lägg de blötlagda mandlarna och aprikosen i en mixer/blender typ Vitamix. Tillsätt 5 dl vatten, en nypa salt och vaniljpulvret. Mixa.  Ev kanske du vill ha den tunnare då spär du med mer vatten bara. Den tjocknar också när den står kallt, samma sak kan du göra då.
  2. Nu kan du använda mandelmjölken som den är, eller sila den genom en duk om du vill få fram den vitare färgen. Personligen gör jag aldrig det, tycker det är bäst att använda hela livsmedlet generellt i min matlagning. Om man silar mjölken tjocknar den inte heller på samma sätt i kylen.
  3. Mjölken håller 3 dagar i kylen.
 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.