Kålrabbisoppa med vildfångad lax

recept Sep 04, 2024

 

En ganska okänd och underskattad grönsak är kålrabbi. Om du inte har provat den ännu gör det nu!
Den är användbar både som tillagad i en soppa som här nedan eller att riva rå i en sallat. Mild och krispig. Såå god!

Kålrabbisoppa med vildfångad lax

2 port
Kom ihåg att om du använder miso ska den vara opastöriserad. 

Ingredienser:
400 g kålrabbi
1/2 liten purjolök
3 msk färskriven ingefära
1 msk ghee eller kokosolja
7-8 dl vatten
3-4 msk umamibuljong (ljus miso)
2 msk tamari
1 tsk salt
1 tesked rostad sesamolja (kan utelämnas)
2 filéer vildfångad lax alternativt vegetariskt alternativ tofu/tempeh/kikärtor

Topping:
Färsk koriander + purjolök

 

Gör såhär:

  1. Skala och skär kålrabbin i 1 cm stora tärningar.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  3. Värm fettet i en kastrull och tillsätt kålrabbin och purjolöken. Spara lite purjo till dekoration.
  4. Rör om på låg värme tills purjon börjar mjukna.
  5. Häll på vatten bara så att det precis täcker.
  6. Låt koka tills kålrabbin börjar mjukna, tar ca 5-6 min.
  7. Blanda i tamarin och den färska ingefäran.
  8. Fyll på med lite mer vatten nu och låt det koka upp igen. Dra av från plattan och lägg i fiskbitarna.
  9. Låt soppan svalna. Smaka av med umamibuljongen (ljusa mison).
  10. Toppa med färsk koriander och lite purjolök.

 

HÄR kan du se hur Maria tillagar soppan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.