Julstök med lugna andetag ... och ett julrecept förstås.

Dec 02, 2022

 

Visst är december den mest hektiska månaden på året?

Så upplever jag det själv och jag tror många med mig. Trots att jag inte har några barn att ta hänsyn till och serva dras jag lätt med i det höga tempot. Ofrivilligt och omedvetet upptäcker jag plötsligt att kalendern är full av både arbete och privata åtaganden. Jag känner det redan. Det beror också på att jag var ute och halkade med sommardäck när den första riktiga snön kom här i Stockholm. Väntar på en sur räkning för hyrbil och självrisk. Ja ni förstår.

Jag märker att mängder av e-postutskick kring Black Friday har stressat mig i år. Jag har verkligen inte hunnit tänka igenom julklappar ännu. Dessutom har jag generellt dragit ner på mina inköp och gör väldigt få impulsköp. Skriver listor på det som tar slut och håller mig till det när jag beställer. Inget extra. Det blir lite som en sport till slut. Hur billigt kan jag leva en månad? Har ni provat? Någon kanske som känner igen sig?

Julpyntet kom upp sent i år och det är färre ljusslingor än förra året. Elpriserna som utmanar. Det blir nog en extratur till det stora varuhuset för att köpa mängder med ljus istället.

OCH allt som har en framsida har ju en baksida. Detta var ett av mina ledord under många år. Jag kan och har planerat in vila och avslappning. Jag behöver inte pressa mig när det inte känns bra. Jag kan andas lugnt även när jag är i aktivitet.

Julen blir lite annorlunda i år och om jag fokuserar på och fastnar i att jag vill ha det som det brukar vara, blir det motstånd i flödet och jag brukar märka det på ojämn sömn t ex. Om jag följer med och öppnar mig för acceptans och tillit är flödet igång igen. Det enklaste sättet för mig är att andas. Långa djupa andetag. Flera gånger om dagen stannar jag upp och gör detta. Prova du också!

Det julrecept som jag vill förmedla är rawfoodbollar med pepparkakssmak, se längst ner.
Ursprungsreceptet kommer från Louise Strömberg men jag har gjort vissa justeringar för att göra dom än mer gynnsamma för tarmen. Med en klick umamibuljong (miso) spetsas smaken till ytterligare. Rekommenderar varmt att göra den egna pepparkakskryddan. Det går inte att jämföra med den köpta!

Louise Strömberg och hennes bok Power Women är förresten en av de böcker som jag har fått möjligheten att lämna 15% rabatt till mina följare. Klicka här på länken så ser du alla julklappstips med fina rabatter Julklappstips

 

RAWFOOD bollar med pepparkakssmak

Ingredienser
1,5 dl mandelmjöl eller cashewnötter (ersätt med havremjöl för nötfritt alternativt jordmandelmjöl)
1 dl havremjöl (välj glutenfritt + att du kan enkelt mixa gryn till mjöl)
10 dadlar (blötlagda ca 10 min i hett vatten + avrunna)
1,5 msk kokosolja
1/2 tsk ljus miso
2 msk pepparkakskrydda* (gör din egen!)
1 tsk vaniljpulver
+ lite extra mjöl från ex mandelmjölet eller jordmandelmjölet

Mixa alla ingredienser i en kraftig mixer till en jämn smet, smaka sedan av mängden pepparkakskrydda. Rulla till bollar och i mandelmjöl.

Jag blandade riven kokos med vetegräspulver så dom blev lite färggrannare. Vill du göra det juligare är ju rödbetspulver toppen!

* Det är smidigt att köpa pepparkakskrydda, men att göra sin egen är enkelt! Recept på hemmagjord pepparkakskrydda:

2 tsk kanel
2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald kardemumma

Servera gärna kylda. MUMS!

Hoppas det smakar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.