Juligt äppelpålägg med umamismak och kardemumma

recept Dec 14, 2023

 

Mmmm vem vill inte njuta av ett gott pålägg till brödet på julen? Här kommer ett enkelt recept med smak av röda juläpplen, umami och kardemumma.

Jag har även ätit den som ett tillbehör till ugnsbakad fisk. Jättegott! Kan även tänka mig att den passar till kött om man äter det. Det söta och umamismaken gifter sig fint med sälta och de flesta andra kryddor och vill man ha extra sting så pressa ner lite ingefärsjos så blir det som en chutney.

 

Juligt äppelpålägg med smak av umami och kardemumma

3 port

2 röda äpplen
1/2 rödlök eller annan lök havssalt
1-2 msk ljus miso
1-2 krm finmalen kardemumma

Tärna äpplet fint och hacka löken. Lägg i en kastrull med salt, på låg värme, och sätt på locket. Ingen vätska.
Håll koll så det kommer igång att sjuda. Låt bli ordentligt mjukt. Ca 15-20 min beroende på storlek på bitarna.

Mixa med handmixer. Smaka av med ljus miso och kardemumma.

Hoppas det smakar!

Det här receptet ingår i min Digitala Frukostbok med 15 antiinflammatoriska recept som du kan köpa HÄR.

Med värme
Maria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.