Hälsa och Självkärlek

Nov 03, 2021

Att ta hand om sig själv är aldrig samma sak som att inte bry sig om andra.
Jag förstår att det kan uppfattas så utifrån för vissa. Så länge jag vet själv min egen anledning till förändringen och att hälsosamma gränser för mig själv är avgörande för mitt tillfrisknande och min läkning, så vet jag också vad som är sant. För mig.

En kostomläggning startar nästan alltid med att man har kommit till en punkt och tagit ett beslut att förändra en mycket stor del av det vi kallar vardagen i livet. Du vet det där som pågår varje dag, vecka ut och vecka in. De allra flesta av oss stoppar något i munnen 5-7 ggr per dag. Många ännu fler gånger. Såklart det har en avgörande betydelse för hälsan.
Så när vi bestämt oss för att ge kostens stora inverkan på vår hälsa en riktigt ärlig chans, då blir det konsekvenser på fler sätt än bara själva matintaget; familjen, socialt nätverk, arbetsluncher och möten, resor mm. Inte bara omgivningen som tycker man är ”besvärlig” utan det är lätt att hamna i det tankehavet själv.

Så med det här inlägget vill jag stödja och uppmuntra dig;

* att se vilket fantastiskt starkt beslut du tagit (eller kommer att ta).
* att se ditt beslut som ren kärlek till dig själv = självkärlek.
* att det kommer få ringar på vattnet runtomkring dig, även om det inte ser ut så idag.
* att se, om du är kvinna och lever i en familj, att det kommer att påverka ALLA positivt. Detta såg jag så många gånger i mitt arbete på den holistiska läkarmottagningen jag tidigare jobbade på; när kvinnorna började ta hand om sig och sin hälsa, då ”tillfrisknade” också hela familjen, på alla nivåer.

Jag har vandrat den här vägen i 40 år nu. Nu är jag både mormor och farmor. Jag fortsätter trava på, tar hand om mig själv med den antiinflammatoriska kosten, tränar flera gånger i veckan, planerar in mental och fysisk återhämtning och inte minst skapar återkommande stunder med kontakt inåt. Jag har både ork, lust och längtan att finnas där för mina vuxna barn och fem barnbarn. Vad är mer viktigt i livet? Just DET vet jag är sant och då spelar det faktiskt ingen roll vad andra anser.

Det blev en egen liten tillbakablick och självinventering faktiskt. Den var inte planerad när jag började skriva idag. Ibland öppnar sig dörrar man inte såg fanns …

Om du vill fördjupa dig i ämnet rekommenderar jag varmt boken "SELF LOVE" av Louise Strömberg. I ett betalt samarbete med förlaget Bladh by Bladh ger bonuskoden mickelsbackas dig nu 15% rabatt fram till jul. En vacker, välgörande och väldigt fin julklapp till någon. Eller dig SJÄLV!

Läs mer om bokenTACK för att du läste!

Med värme

Maria Mickelsbacka

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.