Frozen bärglass med tamarirostade mandlar
Sep 27, 2024
En riktigt delikat och uppfriskande dessert som lördagsgodis! Lätt att äta för mycket så bra att vara måttlig :)
Frozen bärglass med tamarirostade mandlar
3 port
Ingredienser:
250 ml kokosgrädde, jag väljer Garants lila variant
3 färska dadlar
1 förpackning frysta bär, jag väljer svarta vinbär och hallon, ibland lite mango
1 msk mandelsmör
Topping:
1 dl mandlar
2 tsk tamari
Färska bär att dekorera med.
Gör såhär:
- Rosta mandlarna på medelhög värme i en torr stekpanna tills dom fått färg. Passa så dom inte bränns!
- Häll över mandlarna i en separat skål och tillsätt tamarin. Rör om och låt ånga av. Häll av ev överskott av tamarin.
- Häll tillbaka i den varma stekpannan och låt blir helt torra. Grovhacka på en skärbräda.
- Kokosgrädden måste vara väl kyld, alltså riktigt fast i konsistensen.
- Kör alla ingredienser till bärglassen i en matberedare.
- Servera direkt med de hackade mandlarna och färska bär.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.
Stay connected with news and updates!
Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.
We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.