Frozen bärglass med tamarirostade mandlar

Sep 27, 2024

 

En riktigt delikat och uppfriskande dessert som lördagsgodis! Lätt att äta för mycket så bra att vara måttlig :)

 

Frozen bärglass med tamarirostade mandlar

3 port

Ingredienser:
250 ml kokosgrädde, jag väljer Garants lila variant
3 färska dadlar
1 förpackning frysta bär, jag väljer svarta vinbär och hallon, ibland lite mango
1 msk mandelsmör

Topping:
1 dl mandlar
2 tsk tamari

Färska bär att dekorera med. 

 

Gör såhär:

  1. Rosta mandlarna på medelhög värme i en torr stekpanna tills dom fått färg. Passa så dom inte bränns!
  2. Häll över mandlarna i en separat skål och tillsätt tamarin. Rör om och låt ånga av. Häll av ev överskott av tamarin.
  3. Häll tillbaka i den varma stekpannan och låt blir helt torra. Grovhacka på en skärbräda.
  4. Kokosgrädden måste vara väl kyld, alltså riktigt fast i konsistensen.
  5. Kör alla ingredienser till bärglassen i en matberedare.
  6. Servera direkt med de hackade mandlarna och färska bär.

 

HÄR kan du se när jag tillagar glassen.