Frozen bärglass med tamarirostade mandlar
Sep 27, 2024
En riktigt delikat och uppfriskande dessert som lördagsgodis! Lätt att äta för mycket så bra att vara måttlig :)
Frozen bärglass med tamarirostade mandlar
3 port
Ingredienser:
250 ml kokosgrädde, jag väljer Garants lila variant
3 färska dadlar
1 förpackning frysta bär, jag väljer svarta vinbär och hallon, ibland lite mango
1 msk mandelsmör
Topping:
1 dl mandlar
2 tsk tamari
Färska bär att dekorera med.
Gör såhär:
- Rosta mandlarna på medelhög värme i en torr stekpanna tills dom fått färg. Passa så dom inte bränns!
- Häll över mandlarna i en separat skål och tillsätt tamarin. Rör om och låt ånga av. Häll av ev överskott av tamarin.
- Häll tillbaka i den varma stekpannan och låt blir helt torra. Grovhacka på en skärbräda.
- Kokosgrädden måste vara väl kyld, alltså riktigt fast i konsistensen.
- Kör alla ingredienser till bärglassen i en matberedare.
- Servera direkt med de hackade mandlarna och färska bär.
HÄR kan du se när jag tillagar glassen.