Försommarhälsning och förundran - andningstips

May 19, 2024

 

"I denna ljuva sommartid, gå ut din själv och gläd dig vid, den stora Gudens gåvor."

Nej jag är inte religiös men väldigt förtjust i maj som är en riktig försommarmånad. Jag går mest runt ute och är förundrad över hur fantastisk naturen tar hand om sig på bästa sätt. Hur den bara helt automatiskt fungerar ... år ut och år in. Lika självklart som våra egna andetag som vi sker av sig självt.

Efter en mörk, snörik och lång vinter då jag har förlorat min mamma, som fick 89 år på jorden, och tagit mig igenom sorgeprocessen känns glädjen nu väldigt närvarande i kroppen och även knoppen. Det är som att jag lyft huvudet och släpper in ljuset i ögonen. Jag ser igen och jag gläds åt det lilla; knopparna på träden, de första vårblommorna, den skira grönskan som snart byts ut till djupare grön, ett frö som grott i mitt växthus ... ja allt det där lilla som oftast bara går förbi som en självklarhet. Det finns en känsla av storhet i det lilla. Mina andetag ligger långt ner i magen. Kroppen andas utan min inblandning. Jag känner mig avslappnad och snäll mot mig själv. 

Visste du förresten att vi kan påverka vårt lugn-och-ro system utöver att andas lugna djupa andetag?
Jag lyssnade på Anders Hansen, "hjärndoktorn", när han pratade om stress och nämnde vagusnerven. Den går ju längs med ryggraden och är kopplad till bl a diafragman. Så om vi stimulerar diafragman kommer vi också automatiskt att stimulera vagusnerven som ger oss mer av måbra-substanser. Hur gör man? Väldigt enkelt; sätt dig och ta några lugna sköna andetag, när du nu fortsätter att andas så gör du ett extra tryck vid utandning. Alltså du andas ut som vanligt och då känns det som att du tömt lungorna men om du puffar ut lite till så kommer magen snabbt att dras in. Just den rörelsen stimulerar vagusnerven. Visst är det spännande vad vi KAN göra om vi vill ge ytterligare support, men inte behöver, andningen sker ju naturligt ändå utan vår hjälp.

Må riktigt gott och njut av det som är viktigt i ditt liv!

Med värme
Maria 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.