Enkelt storkok - Mickelsbackas Söndagsröra

Oct 03, 2024

 

Perfekt att göra på en söndag och frysa in i portionspåsar. Medans den står i ugnen passar du på att göra något annat. Den sköter sig själv.

Så skönt att ha och bara ta fram för en snabb lunch/middag! 

Jag blandar olika färg på tomaterna så röran får en orange karaktär.

HÄR kan du se hur du tillagar den.

 

Ingredienser:

Ca 1 kg squash
Ca 700 g tomater
Ca 400 g lök
2 hela vitlökar i klyftor, skalade
Ca 200 g palsternacka
3-4 msk ghee eller kokosolja
1 röd chili
2-3 msk Äppelcidervinäger
Havssalt

 

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en plåt med höga kanter.
  2. Klyfta tomter och lök och blanda på plåten tillsammans med vitlöksklyftorna.
  3. Skala och skär squashen i 2-3 cm stora bitar och lägg på plåten.
  4. Häll över fett och vinäger och salta det sista du gör.
  5. Baka grönsakerna i ugnen ca 2.5 timme. Beroende på ugn kan du behöva röra om några gånger. I min ugn behövdes inte det utan grönsakerna vätskade sig naturligt.
  6. Mixa med stavmixer i en skål eller kör i matberedaren till en sås.

 

Passar till pasta, fisk, i grytor mm, t o m som pålägg på bröd.

Packa i portionspåsar och frys in. När du sen ska använda den kan du krydda upp den med t ex

- färska örter gärna med basilika och oregano
- curry och spiskummin
- färsk ingefära och lime 

Hoppas det smakar!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.