Enkelt storkok - Mickelsbackas Söndagsröra
Oct 03, 2024
Perfekt att göra på en söndag och frysa in i portionspåsar. Medans den står i ugnen passar du på att göra något annat. Den sköter sig själv.
Så skönt att ha och bara ta fram för en snabb lunch/middag!
Jag blandar olika färg på tomaterna så röran får en orange karaktär.
HÄR kan du se hur du tillagar den.
Ingredienser:
Ca 1 kg squash
Ca 700 g tomater
Ca 400 g lök
2 hela vitlökar i klyftor, skalade
Ca 200 g palsternacka
3-4 msk ghee eller kokosolja
1 röd chili
2-3 msk Äppelcidervinäger
Havssalt
Gör såhär:
- Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en plåt med höga kanter.
- Klyfta tomter och lök och blanda på plåten tillsammans med vitlöksklyftorna.
- Skala och skär squashen i 2-3 cm stora bitar och lägg på plåten.
- Häll över fett och vinäger och salta det sista du gör.
- Baka grönsakerna i ugnen ca 2.5 timme. Beroende på ugn kan du behöva röra om några gånger. I min ugn behövdes inte det utan grönsakerna vätskade sig naturligt.
- Mixa med stavmixer i en skål eller kör i matberedaren till en sås.
Passar till pasta, fisk, i grytor mm, t o m som pålägg på bröd.
Packa i portionspåsar och frys in. När du sen ska använda den kan du krydda upp den med t ex
- färska örter gärna med basilika och oregano
- curry och spiskummin
- färsk ingefära och lime
Hoppas det smakar!