En söt sötsak från Indien

recept Feb 26, 2024

 

Det finns säkert tusentals olika recept på hur man gör en Laddu. Det här har jag själv provat fram så det passar min smak och sötma.

Hoppas du också gillar den och kom ihåg att du kan spara den i kylen en hel vecka i en burk. Om den räcker så länge vill säga...

HÄR kan du se hur jag tillagar sötbitarna.

 

Recept ca 16 bitar

Ingredienser

  •  100 g ghee (eller ekologiskt smör)
  •  125 g kikärtsmjöl [2,5 dl]
  •  1 tsk kardemummakärnor, nystötta
  •  40 g sesamfrön [0,5 dl]
  •  4 msk flytande honung, helst ouppvärmd 

 

  1. Smält gheen i en kastrull på låg till medelhög värme. Tillsätt kikärtsmjöl och nystött kardemumma. Rör om hela tiden för att få bort eventuella klumpar och förhindra att smeten bränns vid. Koka sakta i 10-12 minuter, tillsätt sedan sesamfrön och honung. Smeten ska nu vara tjock och lätt gyllenbrun, med en doft av rostade kikärter.
  2. Sjud mycket sakta i ytterligare 5 minuter under ständig omrörning, ta sedan av kastrullen från plattan. Om smeten är för lös kan man tillsätta ytterligare 1 msk kikärtsmjöl innan kastrullen tas från plattan.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Stjälp upp smeten på plåten. Platta till smeten en aning och låt svalna i ungefär 10 minuter. Badda bort eventuell vätska med hushållspapper. Platta till smeten tills den är ungefär 1 cm tjock. Skär den i rutor, 5x2,5 cm, och låt stelna i kylskåp.
  4. Laddubitarna håller nenvecka i lufttät burk 1 vecka i kylskåpet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.