Mickelsbackas Cook Along

Snabba måltider

Lördag 22 februari kl. 09.30-12.00

 

Vi lagar maten tillsammans online! 

Massor av antiinflammatorisk matlagning, tips, inspiration och gemenskap!
 
Jag lagar mat i mitt kök hemma hos mig och du hemma hos dig. Tillsammans. Uppkopplade via zoom. Tid och utrymme för frågor finns det gott om, vi ses under 2.5 timmar.
 
Du får inköpslistor 10 dagar innan kurstillfället så du har tid att handla eller beställa hem det du behöver. Två dagar innan kurstillfället finns recepten tillgängliga i kursportalen. OBS! Träffarna spelas inte in.
 

Kom igång med Din antiinflammatoriska kosthållning! 

 

Var med på Cook Along - Snabba måltider

 

Lördag 22 februari kl. 09.30-12.00

 

Registrera mig

Snabba måltider

 
Jag fortsätter laga mat i mitt kök via zoom och du lagar i ditt kök! Nu är det dags att se hur vi kan skapa några goda, näringsriktiga och snabba måltider.
 
Att laga maten från grunden kan vara utmanande för många förutom att det tar viss tid är det ofta jag får frågor om vilka råvaror man ska välja, blötläggning, smaksättning och olika tillagningssätt. Dessutom blir det lätt enformigt och tråkigt efter ett tag. Även fast vi kanske redan vet vad som är bra vid läckande tarm, dåligt näringsupptag och hur man stärker tarmfloran, har de flesta ändå en önskan om att matlagningen inte ska ta all vår fritid.

Därför viger jag det här Cook Along tillfället till att visa på hur man med lite planering och kreativitet kan laga snabba antiinflammatoriska måltider och att det sker från grunden.
Att t ex utveckla umami och andra nya smaker är något som verkligen förgyller och utvecklar våra smaklökar! Och vilket stort PLUS att de dessutom bidrar till tarmhälsan på ett effektivt sätt.
 
Min intention med dagen är att du ska få inspiration, svar på dina frågor om det antiinflammatoriska köket och många nya smakupplevelser!
 
Vi kommer laga flera olika rätter som enkelt kan kombineras på olika sätt med varandra och på så sätt bidra till mer färg, njutning och näring på ett naturligt sätt!


 

När:

Lördag 22 februari kl. 09.30 -12.00
 

Var:

Online via zoom
 

Kostnad:

650 kr per person 

I mina Cook Along använder jag en del specialprodukter som är väldigt gynnsamma för att bygga upp tarmfloran.

Här nedan listar jag dessa matprodukter och jag har alltid dessa hemma i mitt kök. 
 
Två av dom kan du beställa direkt från mig. Övriga finns i olika butiker online. 
 
Samtliga produkter har lång hållbarhet även som öppnade och du kommer att få stor användning för dom som smaksättning i ditt antiinflammatoriska kök.
 
TARMSTÄRKARE
  • Mickelsbackas Umamibuljong, 9 eller 24 mån fermentering, läs mer och beställ HÄR
  • Mickelsbackas Tång från Bohuslän; fingertång, blåstång och sockertång, läs mer och beställ HÄR
  • Eko umeboshi puré, Clearspring
  • Eko tamari*
  • Eko ume-su vinäger, Clearspring
 
Självklart tillkommer även andra ingredienser till själva rätterna vi ska laga; torrvaror, grönsaker och kryddor. Denna ingredienslista får du ta del av 10 dagar innan kursdatum. Där framgår även alltid vilka specialingredienser du behöver. Kom ihåg att beställa hem produkterna i tid. 
 
* var säker på att koji eller aspergillus oryzae finns med på innehållsförteckningen.
 
Det här ser jag verkligen fram emot att göra tillsammans med er! Välkomna att ge din kropp god, närande, naturlig mat för kropp och själ på djupet!
 
Med värme
Maria Mickelsbacka

Kom igång med Din antiinflammatoriska kosthållning! 

 

Var med på Cook Along - Snabba måltider

 

Lördag 22 februari kl. 09.30-12.00

 

Registrera mig

Sagt av tidigare deltagare

"

Varmt tack för igår!

 

Det var fantastiskt och magiskt gott. Är så glad och nöjd att jag anmälde mig! Vilken hit med matlagningskurs via Zoom! Genialisk idé! Fortsätt med det!! 

- Lisa

"

Positivt överraskad!

 

Jag vill tacka för ett jätte trevligt och givande sätt att lära sig mera om cook along, antiinflammatoriskt mat.

Jag blev positivt överraskad över hur roligt det var att laga mat tillsammans via zoom. Mycket bra förberedelse så det var enkelt att hänga med, gott om tid att laga till rätterna och mycket bra vägledning, du gav mycket goda råd och tips. Fick fyra maträtter som jag lagat många gånger, blandat vilt och fått många nya.
 
- Gunilla J

"

Några trevliga timmar med matglada deltagare.

 

Maria är kunnig inom området och det blev ett kul Cook Along. Mycket tips och råd erbjöds av Maria, men också andra deltagare. Ett mysigt sätt att laga god och rätt sammansatta måltider ihop.

- Kondora

  
 

"

Tre urgoda rätter!

 

Jag vill lära mig mer om kosten som förbättrar måendet och nu fick jag laga tre urgoda rätter som jag aldrig tänkt på överhuvudtaget. Är en person som har svårt att ens smaka på något nytt. Ex.vis har jag aldrig ätit falafel ”för det ser inte gott ut”. Nu ingick falafel i kursen så det var bara att göra - men så gott det var.

Har nu fått nya matfavoriter och det finns säkert fler om jag bara provar. STORT TACK Maria, ser fram emot fler liknande dagar.

- Kristina Malmqvist

Här hittar du fler redskap till den antiinflammatoriska kosten

 

Gå till Kurser