Mickelsbackas Cook Along 

Antiinflammatorisk

frukost, lunch & middag

Lördag 25 januari kl. 09.30-12.00

 

Vi lagar maten tillsammans online! 

Massor av antiinflammatorisk matlagning, tips, inspiration och gemenskap!
 
Jag lagar mat i mitt kök hemma hos mig och du hemma hos dig. Tillsammans. Uppkopplade via zoom. Tid och utrymme för frågor finns det gott om, vi ses under 2.5 timmar. Du får inköpslistor 10 dagar innan kurstillfället så du har tid att handla eller beställa hem det du behöver. Samma dag som kurstillfället finns recepten tillgängliga i kursportalen. OBS! Träffarna spelas inte in.

Kom igång med Din antiinflammatoriska kosthållning! 

 

Var med på Cook Along Antiinflammatorisk frukost, lunch & middag!

 

Lördag 25 januari kl. 09.30-12.00

 

Registrera mig

Vi lagar en antiinflammatorisk frukost, en lunch och en middag.

 
Jag fortsätter laga mat i mitt kök via zoom och du lagar i ditt kök! Jag har denna gången fokus på hur en antiinflammatorisk dag kan se ut. Jag kommer att ge råd och tips och vi lagar några rätter som kommer att hjälpa dig på traven vid en kostomläggning.
 
Att laga maten från grunden kan vara utmanande för många. Förutom att det tar viss tid är det ofta jag får frågor om vilka råvaror man ska välja, blötläggning, smaksättning och olika tillagningssätt. Dessutom blir det lätt enformigt och tråkigt efter ett tag. Även om vi kanske redan vet vad som är bra vid läckande tarm, dåligt näringsupptag och hur man stärker tarmfloran, har de flesta ändå en önskan om att matlagningen inte ska ta all vår fritid.

Med lite planering och kreativitet kan man lätt laga antiinflammatoriska måltider från grunden.
Att t ex utveckla umami och andra nya smaker är något som verkligen förgyller och utvecklar våra smaklökar. Och vilket stort PLUS att de dessutom bidrar till tarmhälsan på ett effektivt sätt.
 
Min intention med dagen är att du ska få inspiration, svar på dina frågor och många nya smakupplevelser!
 
Vi kommer laga rätter som enkelt kan kombineras på olika sätt med varandra och på så sätt bidra till mer färg, njutning och näring på ett naturligt sätt!


 

När:

Lördag 25 januari kl. 09.30 -12.00
 

Var:

Online via zoom
 

Kostnad:

650 kr per person 

I mina Cook Along använder jag en del specialprodukter som är väldigt gynnsamma för att bygga upp tarmfloran.

Här nedan listar jag dessa matprodukter och jag har alltid dessa hemma i mitt kök. 
 
Två av dom kan du beställa direkt från mig. Övriga finns i olika butiker online. 
 
Samtliga produkter har lång hållbarhet även som öppnade och du kommer att få stor användning för dom som smaksättning i ditt antiinflammatoriska kök.
 
TARMSTÄRKARE
  • Mickelsbackas Umamibuljong, 9 eller 24 mån fermentering, läs mer och beställ HÄR
  • Mickelsbackas Tång från Bohuslän; fingertång, blåstång och sockertång, läs mer och beställ HÄR
  • Eko umeboshi puré, Clearspring
  • Eko tamari*
  • Eko ume-su vinäger, Clearspring
 
Självklart tillkommer även andra ingredienser till själva rätterna vi ska laga; torrvaror, grönsaker och kryddor. Denna ingredienslista får du ta del av 10 dagar innan kursdatum. Där framgår även alltid vilka specialingredienser du behöver. Kom ihåg att beställa hem produkterna i tid. 
 
* var säker på att koji eller aspergillus oryzae finns med på innehållsförteckningen.
 
Det här ser jag verkligen fram emot att göra tillsammans med er! Välkomna att ge din kropp god, närande, naturlig mat för kropp och själ på djupet!
 
Med värme
Maria Mickelsbacka

Kom igång med Din antiinflammatoriska kosthållning! 

 

Var med på Cook Along Antiinflammatorisk frukost, lunch & middag!

 

Lördag 25 januari kl. 09.30-12.00

 

Registrera mig

Sagt av tidigare deltagare

"

Helt fantastiskt!

 

Jag tyckte att det var helt fantastiskt att vara med på din Cook Along i helgen! Jag fick inspiration precis som jag ville och det var så bra att vara med och se hur du lagar till alla rätter. Också bra att vi är många som ställer frågor, då lär man sig mer. Jag kommer att vara med igen!

- Nina Bäckström

 

"

Maria vet vad gruppen behöver.

 

Maria är proffsig, flexibel, påhittig, kunnig, vänlig och respektfull. Hon vet vad gruppen behöver och det känns tryggt.

- Madelen Hammarlund

  

"

Massor med spännande smaker!

 

Variationen var otrolig i smaker, dofter och synintryck. Blev lagom mätt hela tiden trots att jag åt mer än vanligt. Massor med spännande smaker!

- Cecilia Hjelm Skoog

 

"

Stimulerande och äventyrligt!

 

Maten smakade gott! Varierad, färgstark, annorlunda, modernt och väckande. Det vackra i upplägget spelade stor roll. Stimulerande och äventyrligt!

- Jane Schwab

  
 

"

Varmt tack för igår!

 

Det var fantastiskt och magiskt gott. Är så glad och nöjd att jag anmälde mig! Vilken hit med matlagningskurs via Zoom! Genialisk idé! Fortsätt med det!! 

- Lisa

"

Positivt överraskad!

 

Jag vill tacka för ett jätte trevligt och givande sätt att lära sig mera om cook along, antiinflammatoriskt mat.

Jag blev positivt överraskad över hur roligt det var att laga mat tillsammans via zoom. Mycket bra förberedelse så det var enkelt att hänga med, gott om tid att laga till rätterna och mycket bra vägledning, du gav mycket goda råd och tips. Fick fyra maträtter som jag lagat många gånger, blandat vilt och fått många nya.
 
- Gunilla J

"

Några trevliga timmar med matglada deltagare.

 

Maria är kunnig inom området och det blev ett kul Cook Along. Mycket tips och råd erbjöds av Maria, men också andra deltagare. Ett mysigt sätt att laga god och rätt sammansatta måltider ihop.

- Kondora

  
 

Här hittar du fler redskap till den antiinflammatoriska kosten

 

Gå till Kurser