Mickelsbackas Cook Along 

Cook Along - Vi lagar maten tillsammans online!  

Massor av antiinflammatorisk matlagning, tips, inspiration och gemenskap!

 

Alger/tång, umami och andra tarmstärkare

Lördag 6 januari kl. 09.30-12.00

 
Jag lagar mat i mitt kök hemma hos mig och du hemma hos dig. Tillsammans. Uppkopplade via zoom. Det blir naturligtvis mycket prat från mig men är också tänkt att skapa en mysig stund tillsammans med andra likasinnade. Tid och utrymme för frågor finns det gott om, vi ses under 2.5 timmar.
 
Du får inköpslistor 10 dagar innan kurstillfället så du har tid att handla eller beställa hem det du behöver. Samma dag som kurstillfället finns recepten tillgängliga i kursportalen.
 
Träffarna kommer inte att spelas in, detta är enbart en live-upplevelse tillsammans med mig.
 
OBS! Vissa förberedelser behöver göras innan. Dessa ges information om när recepten läggs ut på torsdagen innan eventet. 

Kom igång med Din antiinflammatoriska kosthållning! 

 

Var med på Cook Along -

Alger/tång, umami och andra tarmstärkare 

 

Lördagen 6 januari kl 09.30-12.00

 

Registrera mig

Alger/tång, umami & andra tarmstärkare 

Jag fortsätter laga mat i mitt kök via zoom och du lagar i ditt kök! Nu djupdyker vi via köket in i tarmbakteriernas fantastiska värld! 

Vem kunde tro att vår mage skulle kunna hänga ihop med bl a smärta/värk, trötthet, mental och psykiskt mående som det som alla redan förstår; matsmältning och näringsupptag. Att laga mat som både gynnar det som sker i tunntarmen; smältande av maten och upptaget av näringen kräver lite extra kunskap och även vissa specialprodukter.

Då ska vi inte glömma bort tjocktarmen såklart; för vilka specialprodukter ska vi använda i köket för att verkligen bidra med många goda tarmbakterier? Och då menar jag förutom probiotika och prebiotika som de allra flesta redan känner till.

Det här Cook Along tillfället viger jag till exakt dessa frågeställningar. Jag går igenom teoretiskt vad du behöver äta i form av ordinarie råvaror OCH vi lagar tillsammans och använder just de specialprodukter som boostar extra mycket. Ett exempel är vinäger. Självklart ska vi använda en vinäger som är fermenterad när vi gör vår snabbpicklade gurka mm.

Vi kommer laga flera rätter med tång den här förmiddagen. Jag kallar det "havsgrönsaker". Du lär dig olika användningsområden för just tången och jag berättar också om vad den faktiskt bidrar med i tarmfloran.

Att laga maten från grunden kan vara utmanande för många förutom att det tar viss tid är det ofta jag får frågor om vilka råvaror man ska välja, blötläggning, smaksättning och olika tillagningssätt. Dessutom blir det lätt enformigt och tråkigt efter ett tag.

Så min intention med dagen är att du ska få inspiration, svar på alla dina frågor om det antiinflammatoriska köket och många nya smakupplevelser!

Att äta havsgrönsaker och utveckla umamin och andra nya smaker är något som verkligen förgyller och utvecklar våra smaklökar! Och vilket stort PLUS att de dessutom bidrar till tarmhälsan på ett effektivt sätt.

När:

Lördag 6 januari kl 9.30 -12.00
 

Var:

Online via zoom
 

Kostnad:

650 kr per person
 

 

I mina Cook Along använder jag vissa specialprodukter som är väldigt gynnsamma för att bygga upp tarmfloran.

Vid just det här tillfället behöver du:

Om du vill kan du beställa dessa från mig. Jag har samlat ihop produkterna så du slipper leta på nätet och kanske betala frakt till tre olika aktörer.

Samtliga produkter har lång hållbarhet även som öppnade och du kommer att få stor användning för dom som smaksättning i ditt antiinflammatoriska kök.

TARMSTÄRKARE

  • Eko opastöriserad rårismiso, mörk
  • Eko opastöriserad ljus miso
  • Eko umeboshi puré
  • Eko tamari
  • Eko ume-su vinäger
  • Sockertång handplockad på Västkusten, brunalg
  • Fingertång handplockad på Västkusten, brunalg
  • Blåstång handplockad på Västkusten, brunalg 

Om du väljer att beställa paketet från mig betalar du 949 kr inkl frakt. Skrolla ner och klicka på Produktpaket.

Självklart tillkommer även andra ingredienser till rätterna vi ska laga; torrvaror, grönsaker och kryddor. Denna ingredienslista får du ta del av 10 dagar innan kursdatum.

Välkomna att ge din kropp god, närande, naturlig mat för kropp och själ på djupet!

Med värme

Maria Mickelsbacka

 

Beställ specialprodukter

Här kan du läsa mer om och beställa Produktpaketet:

Produktpaket

Sagt av tidigare deltagare

"

Varmt tack för igår!

 

Det var fantastiskt och magiskt gott. Är så glad och nöjd att jag anmälde mig! Vilken hit med matlagningskurs via Zoom! Genialisk idé! Fortsätt med det!! 

- Lisa

"

Positivt överraskad!

 

Jag vill tacka för ett jätte trevligt och givande sätt att lära sig mera om cook along, antiinflammatoriskt mat.

Jag blev positivt överraskad över hur roligt det var att laga mat tillsammans via zoom. Mycket bra förberedelse så det var enkelt att hänga med, gott om tid att laga till rätterna och mycket bra vägledning, du gav mycket goda råd och tips. Fick fyra maträtter som jag lagat många gånger, blandat vilt och fått många nya.
 
- Gunilla J

"

Några trevliga timmar med matglada deltagare.

 

Maria är kunnig inom området och det blev ett kul Cook Along. Mycket tips och råd erbjöds av Maria, men också andra deltagare. Ett mysigt sätt att laga god och rätt sammansatta måltider ihop.

- Kondora

  
 

Här hittar du fler redskap till den antiinflammatoriska kosten 

Gå till Kurser