Mickelsbackas Cook Along
Cook Along - Vi lagar maten tillsammans online!
Massor av antiinflammatorisk matlagning, tips, inspiration och gemenskap!
Alger/tång, umami och andra tarmstärkare
Lördag 29 mars kl. 09.30-12.00

Kom igång med Din antiinflammatoriska kosthållning!
Var med på Cook Along -
Alger/tång, umami och andra tarmstärkare
Lördagen 29 mars kl 09.30-12.00
Registrera mig
Alger/tång, umami & andra tarmstärkare
Jag fortsätter laga mat i mitt kök via zoom och du lagar i ditt kök! Nu djupdyker vi via köket in i tarmbakteriernas fantastiska värld!
Vem kunde tro att vår mage skulle kunna hänga ihop med bl a smärta/värk, trötthet, mental och psykiskt mående som det som alla redan förstår; matsmältning och näringsupptag. Att laga mat som både gynnar det som sker i tunntarmen; smältande av maten och upptaget av näringen kräver lite extra kunskap och även vissa specialprodukter.
Då ska vi inte glömma bort tjocktarmen såklart; för vilka specialprodukter ska vi använda i köket för att verkligen bidra med många goda tarmbakterier? Och då menar jag förutom probiotika och prebiotika som de allra flesta redan känner till.
Det här Cook Along tillfället viger jag till exakt dessa frågeställningar. Jag går igenom teoretiskt vad du behöver äta i form av ordinarie råvaror OCH vi lagar tillsammans och använder just de specialprodukter som boostar extra mycket. Ett exempel är vinäger. Självklart ska vi använda en vinäger som är fermenterad när vi gör vår snabbpicklade gurka mm.
Vi kommer laga flera rätter med tång den här förmiddagen. Jag kallar det "havsgrönsaker". Du lär dig olika användningsområden för just tången och jag berättar också om vad den faktiskt bidrar med i tarmfloran.
Att laga maten från grunden kan vara utmanande för många förutom att det tar viss tid är det ofta jag får frågor om vilka råvaror man ska välja, blötläggning, smaksättning och olika tillagningssätt. Dessutom blir det lätt enformigt och tråkigt efter ett tag.
Så min intention med dagen är att du ska få inspiration, svar på alla dina frågor om det antiinflammatoriska köket och många nya smakupplevelser!
Att äta havsgrönsaker och utveckla umamin och andra nya smaker är något som verkligen förgyller och utvecklar våra smaklökar! Och vilket stort PLUS att de dessutom bidrar till tarmhälsan på ett effektivt sätt.
När:
Var:
Kostnad:
I mina Cook Along använder jag en del specialprodukter som är väldigt gynnsamma för att bygga upp tarmfloran.
Här nedan listar jag dessa matprodukter och jag har alltid dessa hemma i mitt kök. Två av dom kan du beställa direkt från mig. Övriga finns i olika butiker online.
Samtliga produkter har lång hållbarhet även som öppnade och du kommer att få stor användning för dom som smaksättning i ditt antiinflammatoriska kök.
TARMSTÄRKARE att ha i ditt kök:
- Mickelsbackas Umamibuljong, 9 eller 24 mån fermentering, läs mer och beställ HÄR
- Mickelsbackas Tång från Bohuslän; fingertång, blåstång och sockertång, läs mer och beställ HÄR
- Eko umeboshi puré, Clearspring
- Eko tamari*
- Eko ume-su vinäger, Clearspring
Självklart tillkommer även andra ingredienser till själva rätterna vi ska laga; torrvaror, grönsaker och kryddor. Denna ingredienslista får du ta del av 10 dagar innan kursdatum. Där framgår även alltid vilka specialingredienser du behöver. Kom ihåg att beställa hem produkterna i tid.
* var säker på att koji eller aspergillus oryzae finns med på innehållsförteckningen.
Det här ser jag verkligen fram emot att göra tillsammans med er! Välkomna att ge din kropp god, närande, naturlig mat för kropp och själ på djupet!
Med värme
Maria Mickelsbacka
Kom igång med Din antiinflammatoriska kosthållning!
Var med på Cook Along -
Alger/tång, umami och andra tarmstärkare
Lördagen 29 mars kl 09.30-12.00
Registrera mig
Sagt av tidigare deltagare

"
Varmt tack för igår!
Det var fantastiskt och magiskt gott. Är så glad och nöjd att jag anmälde mig! Vilken hit med matlagningskurs via Zoom! Genialisk idé! Fortsätt med det!!

"
Positivt överraskad!
Jag vill tacka för ett jätte trevligt och givande sätt att lära sig mera om cook along, antiinflammatoriskt mat.

"
Några trevliga timmar med matglada deltagare.
Maria är kunnig inom området och det blev ett kul Cook Along. Mycket tips och råd erbjöds av Maria, men också andra deltagare. Ett mysigt sätt att laga god och rätt sammansatta måltider ihop.
- Kondora