Att byta kost

Hejsan - vad fint att du vill prioritera din hälsa och göra en kostomläggning!

 

Vi har alla olika anledningar varför vi har kommit till den här punkten där vi vill och behöver göra en kostomläggning.
Så här i starten snurrar många frågor. Jag har samlat ihop de allra vanligaste nedan och också en guide hur du med min hjälp tar dig framåt.

 

Starta din kostomläggning - Guide i 5 steg

1. Förberedelser

Det är lika viktigt att förbereda sig mentalt som att åka och köpa nya varor att stoppa i skafferi och kyl.

Fundera igenom när det passar dig bäst att starta.
Hur ser din livssituation ut? Behöver du ta hänsyn till någon annan? Prata i så fall gärna igenom det med dom det berör. Det här är ju ditt beslut och din hälsa. Det brukar inte vara särskilt gynnsamt att tvinga på någon annan något som man inte är redo för. Gå din egen väg och låt andra istället bli nyfikna på din egen längtan efter starkare hälsa.

Ytterligare en sak att fundera på är hur dina kostvanor sett ut fram till nu. Vilka mönster finns nu och fanns i den familj du växte upp i? Jag förstår att det kan låta överdrivet att även gå in i psykologiska faktorer men min erfarenhet från klienter jag mött är att detta är avgörande för att man ska undvika fallgropar, faktiskt lyckas och även få en hållbar omställning.

Gör en egen ”inventering”. Du sätter dig ner och reflekterar; har jag några destruktiva tankar och känslor kring mat? Använder jag mat för att trösta mig, unna mig, fira något mm. Här är det viktigaste jag vill förmedla att du är ärlig med dig själv. Ingen annan ska läsa detta men det kommer hjälpa dig avsevärt att kunna förutse dina egna personliga reaktioner i utmanande situationer och bättre planera framåt.

2. Skaffa dig kunskap om antiinflammatorisk kost


Introduktionswebinarie

Nya steg - om du känner dig som nybörjare och osäker på om antiinflammatorisk kost är något som passar dig föreslår jag att du går mitt GRATIS INTRODUKTIONSWEBINARIE som jag erbjuder varje månad. När du gjort det vet du bättre om detta kan vara något för dig.

Läs mer och anmäl dig här


 

Grundkurs

Starta hemma med mitt material -  om du vill lära dig grunderna och starta din kostomläggning på egen hand, hittar du en GRUNDKURS ”Minska Inflammationen i kroppen” online här.

Här får du flera olika videos och massor av material som hjälper dig att ta dina första steg. Nu kan du göra omställningen i din egen takt med stöd av kursmaterialet inkl recepthäfte. Du har tillgång till kursen under 6 månader så du har ingen brådska alls utan ta det i din egen takt.

3. Fördjupning, support och mer inspiration

 

Nu när du har kommit en bit på väg och börjat hitta rutiner och planering i den nya livsstilen, finns såväl Cook Along - matlagning online och Gästwebinarier att ta del av.

Cook Along klasser

betyder att vi lagar mat tillsammans online - jag i mitt kök och du i ditt!
Härlig stämning med likasinnade och många nya recept och inspiration i toppklass!

Läs mer här


 

Gästwebinarier

här får du träffa spännande och inspirerande gäster tillsammans med mig. Webinariet är inte så uppstyrt, mer som ett avspänt samtal mellan mig och gästen. Det är både fyllt med kunskap, nya tips och förmedlar förhoppningsvis nya insikter. Framförallt vill jag med dessa webinarier göra plats för duktiga och kunniga gäster! 

Läs mer här

4. Grattis

 

Nu är du på väg och jag önskar dig innerligt lycka till! Skulle du ändå ”trilla dit” och plötsligt inse att du lämnat den antiinflammatoriska vägen. Kom ihåg att ge dig själv en klapp på axeln eller en kram. Var snäll mot dig själv … vi behöver vara det för att orka med motgångar.

Behöver du hjälp med att komma upp på banan igen erbjuder jag  "OMSTART 3 veckor” med tre personliga coachingsessioner med mig där vi reder ut vad som fallerat och gör en plan framåt. Ibland behöver man trilla ner i fallgroparna för att sedan kunna undvika dom.
Vill du lägga till extra sessioner utöver dessa tre går det givetvis bra. Under dessa tre veckor kan du också smsa och mejla så mycket frågor vill.

För mer information om detta upplägg [email protected]


5. Recept, recept, recept

Den bästa kokboken jag rekommenderar är Marie Butler Andersson ”Happy Me” som innehåller 100 st plantbaserade recept. Den tar dig långt och inspirerar till nya smaksättningar och större grönsaksintag!

Läs mer och rabattkod här


Facebookgrupp

Utöver kokbok finns också min facebookgrupp "Mickelsbackas Antiinflammatoriska Kost" där du kan träffa andra likasinnade, ställa frågor och ta del av ännu fler recept. Dessa hittar du högst upp på sidan i gruppen under Vägledningar.

Gå till Facebookgrupp här

Vanliga frågor

Feedback från tidigare kursdeltagare


”

Marias djupa kunskap om kost och hennes humor är en unik kombination!


- Bibbi, Premium programmet


”

Tack vare programmet har jag fått fler hälsoförbättringar än jag kunnat förutse och på kortare tid än jag någonsin trodde.


- Jennie, Premium programmet


”

En toppenkurs och jag är så glad att jag öppnade den här dörren! Den har gett mig riktning och mål.


- Pia, Ny kost - Starkare hälsa

Hur mår du?

Känner du igen diffusa symtom som trötthet, energilöshet, sömnsvårigheter, magproblem, ledvärk, infektionskänslighet, svullen mage s k muffinsmage?

Läs mer om mina kurser i antiinflammatorisk kost!

 

Se alla kurser