Inspelade Gästwebinarier

Walter Fisher från Gutfeeling Labs

  • Artrikedom, gynnsamma bakterier och tarmflorefunktion - hur hänger det ihop?
  • Måste man ha alla dessa olika bakterier i tarmen och är någon/några viktigare än andra?
  • Vad är smörsyra och varför är den så bra för tarmen?
  • Kopplingen mellan tarmbakterier, tarmbarriären och diabetes 2.
  • Ska man verkligen behöva göra ett tarmtest?
  • Walters bästa tips för en god tarmflora

Detta och mycket mer samtalade vi om i detta inspelade webinarie. Walter Fischers intresse för tarmfloran startade i samband med en forskningsstudie som han ledde kring immunterapi hos patienter med glioblastom (cancer från hjärnans celler) och som publicerades i den ansedda tidskriften Nature communications 2018. I sin studie såg han att hjärntumörer skrumpnade hos vissa patienter men inte hos andra. 

”Det finns olika teorier om varför immunsystemet inte attackerar cancerceller, men när en forskargrupp visade att tarmflorans profil och speciellt förekomst av bakterien Akkermansia var kopplad till en ökad behandlingseffekt av immunterapi vid cancer blev jag engagerad i min brors arbete” säger Walter Fischer.

Gutfeeling Labs grundades av Walter Fischer och Hans Fischer, docenter inom neurovetenskap respektive immunologi från Lunds universitet. Företagets vision är att med hjälp av analys samt kostinformation öka allmänhetens intresse för tarmfloran som en källa till hälsofrämjande substanser. 

Bonuskod som ger ytterligare 30% rabatt utöver gällande erbjudande: mickelsbackas 

Gutfeeling Labs
 

Katerina Bengtsson Kupcik

från Scandsea 

 

  • Varför ska vi inkludera tång i vår kosthållning?
  • Hur är det med våra smutsiga hav? Vågar vi äta tången på Västkusten?
  • Vilka olika sorter finns det?
  • Vad innehåller denna supergrönsak från havet?

Det finns ju både sötvattens- och saltvattensalger. Här fokuserar vi bara på det senare, tång/alger från Västkusten som vi kan inkludera som mat i kosten.

Katerina är marinbiolog från Tjeckien där dom inte ens har någon kust! Hur går det ihop? Hon är dessutom dykare och undervattensfotograf och grundade Scandsea 2016. En väldigt spännande person att lyssna på!

Framtidens mat - inkludera tång i din dagliga kost! Bonuskod: 3G8CZNZX ger 10% rabatt här:  

Scandsea