Sensommarretreat

28/8-1/9, Herresta Lada

 

Jag delar med mig av min egen 40 Äriga erfarenhet av naturlig och antiinflammatorisk mat! Följ med mig till Herresta Lada utanför Sigtuna och gör en djupdykning i den antiinflammatoriska matlagningskonsten. 

Under fyra dagar lagar vi massor av mat, bakar, picklar och fermenterar, allt enligt de antiinflammatoriska principerna. Huvudfokus kommer att ligga pÄ vegetabiliska alternativ, ev blir det fisk nÄgon dag. 

Passar den hÀr kursen mig?

Kursen passar ALLA som vill lÀra sig mer om den antiinflammatoriska livsstilen och maten. 

Du kan vara nybörjare - dÄ kommer du att fÄ med dig mÄnga nya smaker, begrepp och kanske t o m stÀlla en del sanningar upp och ner jÀmfört med hur du lagat mat tidigare.

Har du kommit en bit pÄ vÀg handlar det mer om att fÄ inspiration och fördjupa, utveckla och omsÀtta de kunskaper du redan har i den praktiska matlagningen. Att hitta nya smakkombinationer och fÄ bredare förstÄelse för hur tarmhÀlsan kan förbÀttras ytterligare.

Hur ser programmet ut?

All matlagning sker i den stora gemensamma matsalen med flertalet köksöar dÀr vi kan jobba i mindre grupper.

Varje dag finns utrymme för ett visst antal personer att ansvara för att mĂ„ltiden blir klar. Övriga har dĂ„ paus och kan vila, promenera eller det man behöver. Jag kommer ocksĂ„ att sjĂ€lv demonstrera vissa mĂ„ltider tillsammans med mitt team i köket.
Har du extra energi och vill lÀra mer kan du givetvis ocksÄ ge en extra hjÀlpande hand i köket eller bara vara med som ÄskÄdare. Jag kommer att leda och delta i köksarbetet under samtliga pass. 

Yoga med Janet Förare finns ocksÄ med i programmet för djupare avslappning och nedvarvning. Se presentation nedan.

MÄste jag avstÄ frÄn nÄgot pÄ kursen?

Ja, tobak och alkohol passar inte pÄ den hÀr kursen. Vi kommer ocksÄ att stÀnga av vÄra mobiler helt under alla inplanerade pass i programmet. Kaffe - om du vet med dig att du behöver kaffe sÄ rekommenderar jag inte att du slutar med detta under kursen.

PreliminÀrt program:

 • 07.30  Samling i köket
 • 07.45 Förberedelse Frukost
 • 08.30 Frukost och paus
 • 10.00 Teori-pass
 • 11.00 Förberedelse lunch
 • 12.30  Lunch
 • 14.00 FrĂ„gestund
 • 14.30 Förberedelse em fika
 • 15.00  Fika och paus
 • 16.30  Förberedelse middag
 • 18.00 Middag med frĂ„gestund
 • 19.30 Dagen avslutas

Maria har lÄng erfarenhet inom ledarskap, personlig utveckling, meditation och mindfullness. Inslag av dessa kommer vÀvas in i programmet dÀr det uppstÄr utrymme naturligt.

Praktisk information 

Var: 

Herresta Lada ligger utanför Sigtuna, ca 45 min frÄn Stockholm och 30 min frÄn Arlanda. MÀrsta pendeltÄg ligger 10 min bort. Vi kan ordna hÀmtning pÄ stationen.

NÀr: 

28/8-1/9. Vi startar onsdag 28/8 kl. 15.00 med fika. Kursen avslutas söndag den 1/9 kl. 12.00 med gemensam enklare lunch. 

Inkvartering:

Du inkvarteras i huvudbyggnadens övervÄning i delat dubbelrum. Rummen Àr luftiga och frÀscha och man delar pÄ duschar och toaletter.
Du kan ocksÄ vÀlja att delta i kursen utan inkvartering om du har ordnat med eget boende.

Pris & AnmÀlan: 

14.900 kr
för fyra dagars matlagningskurs inklusive inkvartering i dubbelrum, ekologiska antiinflammatoriska frukostar, luncher, middagar och mellis.

Du har möjlighet att dela upp betalningen pÄ tre tillfÀllen. DÄ tillkommer en extra avgift pÄ 250 kr per betaltillfÀlle.

SENSOMMARBONUS:
2 PLATSER KVAR dÀr en extrabonus ingÄr: 2 gratiskonsultationer (per person) med Maria till ett vÀrde av 3000 kr efter att du bokat och betalat kursen.

AnmÀlan: Mejla mig via kontaktformulÀret nedan och lÀmna dina adressuppgifter inklusive mobilnr. Du erhÄller dÄ en lÀnk du kan anvÀnda för att betala.

Avbokningsregler: Vid avbokning mellan 60 och 30 dagar innan kursstart Äterbetalas 50% av kursavgiften.

Vid avbokning senare Àn 30 dagar innan avresa sker ingen Äterbetalning. Du kan överlÄta din plats till nÄgon annan. 

SĂ€kra din plats nu!

LÀmna dina adressuppgifter inkl. mobilnr. Du erhÄller dÄ en lÀnk via mail inom kort som du kan anvÀnda för att betala. 

 

"

Maten var helt fantastiskt god, varierande och sÄ vacker med alla fÀrger. SÄ goda smaker. Blev mÀtt vid varenda mÄltid. TÀnk att nyttig mat kan vara sÄ god!!!

"

Schemat etc. var helt fantastiskt! Det kĂ€ndes organiskt. Det flöt pĂ„ bara. Blandning mellan pauser och lektioner kĂ€ndes perfekt. ÄndĂ„ fanns avkoppling trots all aktivitet och lĂ€rande.

"

SÄÄÄ mysigt stÀlle. Bra val. Hemtrevligt och ombonat. Personligt inrett. Mysigt att promenera, hönshuset, orangeriet, odlingarna var hÀrliga att uppleva. VÀrdparet var engagerade, snÀlla och hjÀlpsamma.

Om Maria

Jag Àr diplomerad kostrÄdgivare och specialiserar mig pÄ antiinflammatorisk kost.
Jag har sjÀlv haft hormonella obalanser i 20 Ärs Äldern som gjorde bl.a. att jag gick upp i vikt och min mens försvann, vilket ledde mig in pÄ naturlig kost och nÀringslÀra som lÀkte mina problem pÄ 6 mÄn.

Idag trÀffar jag kursdeltagare och klienter som har olika inflammationssymptom i kroppen och lÀr dom att stÀlla om sin kost och Àndra livsstil.

Mitt fokus Àr alltid att stÀrka upp och Àta mer av det som minskar inflammationen istÀllet för att fastna i allt det man inte fÄr Àta. Det ger fina resultat med symptomlindring och lÀkning inifrÄn.

Just det önskar jag alla.

Med VĂ€rme

Maria Mickelsbacka

Om Janet

Janet Àr 55 Är och bor i Vassunda i Knivsta. Hon arbetar som begravningsrÄdgivare och borgerlig officiant samt yogalÀrare i Sigtuna.

Som utbildad kiropraktor sedan 23 Är tillbaka erbjuder hon dessutom mÄnga olika typer av alternativa behandlingsformer som t ex klassisk massage, intuitiv massage, chakramassage, polaritetsterapi, homeopati, traumaterapi, energiarbeten och Àr Àven certifierad Mindfulness-, meditation- och yogalÀrare.


”Yoga Ă€r för mig ett ankare i livets förĂ€nderlighet. Yoga ger stöd till att vara mer medveten, nĂ€rvarande och balanserad i kropp och sinne oavsett inre- och yttre omstĂ€ndigheter.”

PĂ„ ”Sensommarretreaten” kommer Janet att bĂ„de erbjuda massagebehandlingar utifrĂ„n dina behov och Ă€ven leda oss genom varsamma dagliga yogapass.

SĂ€kra din plats nu!

LÀmna dina adressuppgifter inkl. mobilnr. Du erhÄller dÄ en lÀnk via mail inom kort som du kan anvÀnda för att betala.