Lektiner & andra antinutrienter i naturlig mat - hur skadliga är dom?

Gratis gästwebinarie

med Steven Acuff

Söndag 19/5 kl 19.00

En av mina första inspiratörer i Sverige!

 

Jag har bjudit in Steven Acuff som har mycket lång erfarenhet av naturlig mat och livsstil. Vi träffades första gången 1986 på ett sommarläger i Västergötland och han var också en av mina lärare på kostrådgivarutbildningen. Han är en väldigt inspirerande och kunnig föreläsare, särskilt med tanke på hans över 50 åriga hälsointresse. Så här finns mycket att lära tänker jag.

Det skrivs mycket om just antinutrienter och dess negativa påverkan på hälsan. Därför har jag bjudit in Steven för att diskutera hur det ligger till med detta. Vi dyker ner och fördjupar oss och hoppas också att du kan bidra med dina undringar i ämnet.

Gästwebinarie

med Steven Acuff

Söndag 19/5 kl 19.00

 

Tema: Lektiner och andra antinutrienter i naturlig mat - hur skadliga är dom?

 

Vad är antinutrienter och vilka är dom?

Hur skiljer dom sig åt?

I vilka råvaror finns dom?

Vissa säger att just oxalater är väldigt skadliga. Varför då?

Vilka effekter kan dom ha i kroppen?

Behöver alla generellt minska ner på dessa? Hur ska man tänka?
Kan man göra något för att minska mängden av antinutrienter i råvarorna?

 

Dessa och många fler frågor kommer jag att ställa och du är också välkommen att skicka in din egen fråga, i meddelandeboxen längst ner på sidan.

 

Detta webinarie kommer att vara väldigt intressant för många så boka din plats nu! Begränsat antal platser.

Anmäl dig till webinariet här.

Webinariet är gratis! 

Steven Acuff föddes 1945 i Moscow, Idaho, USA.

Han upptäckte ekologisk mat 1971 genom sitt möte med makrobiotiken. Mellan 1980 och 1987 studerade han vid olika tillfällen hos den kända författaren och läraren i makrobiotik, Michio Kushi i Boston, Massachusetts. Detta gav honom mer kunskaper om den makrobiotiska kosthållningen, som t ex mat för självläkande och kropps- och ansiktsdiagnostiken enligt den österländska läran.
Steven drev en makrobiotisk kursgård i Sverige från 1987-1998 och var även kostrådgivare för patienter på Habichtswald Kliniki Kassel, med avdelningar för inre medicin, onkologi (cancermedicin) och psykosomatik åren 1988-1993.

Steven reser mycket och har föreläst om kost och hälsa i 27 länder: USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Thailand, Singapore, Israel, Bahamas, Island och många europeiska länder. Han har även intervjuats i radio i USA, Kanada, Australien, Tyskland, Österrike, Sverige, Spanien, Ecuador och Singapore. Han har även varit inbjuden till TV i USA, Tyskland, Norge och Ecuador.

Steven har skrivit två böcker:

På kornet, 1992

Wu Wayfor a Longer, Healthier Life, 2016

Läs mer på Stevens hemsida här

 

Anmäl dig till webinariet här.

Webinariet är gratis! 

Om du vill ställa en fråga till Steven skicka din fråga här!