Heldag söndag 2 juni,

Antiinflammatorisk Matlagning

 

Tema: "Enkelt och lättlagat"

Herresta Lada, Sigtuna

 

Jag delar med mig av min egen 40 åriga erfarenhet av naturlig och antiinflammatorisk mat! Följ med mig till Herresta Lada utanför Sigtuna och gör en djupdykning i den antiinflammatoriska matlagningskonsten. 

Under dagen lagar vi välsmakande, enkla antiinflammatoriska rätter som du kan använda i din vardag. Fokus ligger på vegetabiliska alternativ för att utöka det som de goda tarmbakterierna mår bäst av: fibrer och resistent stärkelse. 

PREMIUMTILLÄGG! LÄGG TILL EN EXTRA  RETREATDAG MED ÖVERNATTNING PÅ HERRESTA LADA I SIGTUNA - DIN EGEN SOMMAR-BONUS! Läs mer längre ner.

Passar den här kursen mig?

Kursen passar ALLA som vill lära sig mer om den antiinflammatoriska livsstilen och maten. 

Du kan vara nybörjare - då kommer du att få med dig nya smaker, begrepp och kanske t o m ställa en del sanningar upp och ner jämfört med hur du lagat mat tidigare.

Har du kommit en bit på väg handlar det mer om att få inspiration och fördjupa, utveckla och omsätta de kunskaper du redan har i den praktiska matlagningen. Att hitta nya smakkombinationer och få bredare förståelse för hur tarmhälsan kan förbättras ytterligare.

Hur ser dagen ut?

All matlagning sker i den stora gemensamma matsalen med flertalet köksöar där vi kan jobba i mindre grupper med ansvar för del av måltiden. Vi dukar upp en buffé såväl till lunch och middag. 

Det blir både varma och kalla rätter samt dressingar och dipper som förhöjer tallriken.

Det kommer finnas paus och tid för promenad i den vackra omgivningen under dagen

Något att tänka på inför kursdagen.

Vi kommer att stänga av våra mobiler under dagen. Kaffe kommer ej att erbjudas. Däremot kan du tillaga det själv om du behöver. Te finns i olika smaker.

Preliminärt program:

  • 10.00 Välkomna + introduktion
  • 10.30 Förberedelse lunch
  • 12.00  Lunch och paus
  • 13.15 Testund med frågor
  • 14.00 Förberedelse middag
  • 16.00 Middag
  • 17.00 Dagen avslutas

Maria har lång erfarenhet inom ledarskap, personlig utveckling, meditation och mindfullness. Någon kort övning kan vävas in i programmet där det uppstår utrymme naturligt.

Praktisk information 

Herresta Lada ligger utanför Sigtuna, ca 45 min från Stockholm och 30 min från Arlanda. Märsta pendeltåg ligger 10 min bort. 

När: 

Söndag 2 juni kl 10.00-17.00

Premiumtillägg - egen retreatdag - FULLBOKAT!

Behöver du en dag med dig själv? Gå ner i varv. Andas. Promenera. Vila i orangeriet. Känna sommardofterna och verkligen höra fågelkvittret. Då kan du sova en natt i denna härliga miljö från lördag-söndag (1-2 juni).

Här finns ett kök man delar med andra om man vill laga sin egen mat. Du kan också välja att njuta av Mickelsbackas helpension med hemlagad antiinflammatorisk frukost lunch och middag. Se priser nedan. 

Pris och anmälan:

Matlagningskurs:
1350 kr inklusive ekologisk antiinflammatorisk buffé till lunch och middag. Betalning se nedan.

Egen retreatdag 1 juni med övernattning FULLBOKAT!
625 kr inkl handduk och linne. 475 kr utan.
Boka ditt rum direkt hos [email protected] 
www.herrestalada.com för mer information om platsen.
Rummen på Herresta är nu fullbokade. Du kan hitta annat boende i vackra Sigtuna HÄR och ändå spendera dagen på Herresta med min helpension.

"Mickelsbackas helpension" 1 juni
695 kr frukost, lunch, fika & middag. Boka via mejl [email protected]

Avbokningsregler: Pga kort framförhållning för denna kurs sker ingen återbetalning. 

Begränsat antal platser till såväl kursen som inkvartering!

Kom med på matlagningsdag! 

Söndag 2 juni kl. 10.00-17.00

 

Ja, jag vill vara med!

"

Att få delta och laga goda rätter tillsammans var jätte trevligt! Fint att du på ett proffesionellt sätt delar dina kunskaper.

Jag tyckte om alla måltider som var och en är en helt egen smakupplevelse.

 

"

Jag har hittat rätter och favoriter som funkar för mig och smakar gott och jag kan fortsätta jobba på det hemma. Bra känsla att jag håller mig mätt på maten fastän jag inte behöver äta mig proppmätt.

 

"

Så fina lokaler och omgivningar. Har känts helt underbart att få vistas här! Har njutit! 

 

Om Maria Mickelsbacka

 

Jag är diplomerad kostrådgivare och specialiserar mig på antiinflammatorisk kost.
För 40 år sen hade jag hormonella obalanser som gjorde bl.a. att jag gick upp i vikt och min mens försvann. Jag kände mig orolig, vilsen och osäker på min kropp och hälsa, vilket ledde mig in på naturlig kost och näringslära.

Förutom mitt stora hälsointresse, så har jag jobbat med organisation och ledarskap i 10 år, som jag använder mig av när jag coachar, utbildar och supportar mina klienter.

Idag är jag också mormor/farmor till sex barnbarn och har två egna barn, som ger mig guldkant i livet. Min stora passion är min köksträdgård där jag odlar min egen mat.

Kom med på matlagningsdag! 

Söndag 2 juni kl. 10.00-17.00

 

Ja, jag vill vara med!