Premium probiotika
NARUM
En av de mest studerade probiotikastammarna i världen sedan 1964.
- Bidrar till en hälsosam mikroflora i tarmkanalen och balanserad tarmmiljö.
- Det finns omfattande forskning på Lactobacillus acidophilus ER-2 stam 317/402 Narine, med över 200 publicerade studier.
Se även frågor & svar längre ner på sidan.


Lactobacillus acidophilus Er-2 stam 317/402 Narine
är ett probiotikum som härrör från människan, eftersom denna bakterie är naturligt närvarande i vår kropp från födseln. Med tiden, som ett resultat av stress, snabbmat, förorenad luft eller olika kemikalier, sjunker antalet goda bakterier drastiskt, vilket förhindrar att kroppen fungerar korrekt och är orsaken till de flesta sjukdomar.
Därför ska du välja Narum som din probiotika:
✔️ Bidrar till en balanserad tarmflora och balanserad tarmmiljö.
✔️ Stödjer kroppens naturliga försvarssystem.
✔️ Understödjer upptag av näring.
✔️ En produkt som studerats sedan patentet 1964.
Se även frågor & svar längre ner.
Kosttillskott ersätter aldrig en god, normal och naturlig kosthållning.

Två olika startpaket
Du kan välja mellan två olika startpaket, 8 askar.
Startpaket Narum Original
Startpaket Narum Strong
Skillnaden är att Startpaket Narum Strong även innehåller Bifidobacterium bifidum som stödjer koloniseringen av tarmarna av nyttiga bakterier, vars antal minskar på grund av olika faktorer, särskilt efter antibiotikabehandling. Samt även Escherichia coli M-17 Nissle 1917 som används vid många gastrointestinala sjukdomar inklusive diarré. Den kan även stödja och stabilisera tarmbarriären genom att öka antalet nödvändiga probiotika bakterier och regenerera den naturliga bakteriella biofilmen.

Startpaket Narum Original
8 blå askar (Caps)
I de studier som gjorts visas bäst resultat efter 6-8 veckor.
Dosering: 2-3 kapslar 2-3 ggr per dag under 6-8 veckor. Därefter en underhållsdos på 2-3 kapslar per dag.
En förpackning innehåller 30 kapslar.
Ingredienser:
*Lactobacillus acidophilus Er-2 stam 317/402 Narine
Kapselöverdrag: gellangummi, och hydroxipropylmetylcellulosa

Startpaket Narum Strong
4 blå askar + 4 röda askar
(Caps + Forte)
I de studier som gjorts visas bäst resultat efter 6-8 veckor.
Dosering: 2 -3 kapslar av vardera sort 2-3 ggr per dag under 6-8 veckor. Därefter en underhållsdos på 2-3 kapslar per dag.
Morgondos: 2-3 st blå
Lunchdos: 2 blå
Middagsdos: 2 röda
Mest optimalt är att inta kapslarna ca 15 min innan måltiden.
Ingredienser Narum Forte:
*Lactobacillus acidophilus Er-2 stam 317/402 Narine, *Bifidobacterium bifidum, *Escherichia coli M-17 Nissle 1917
Kapselöverdrag: gelangummi och hydroxipropylmetylcellulosa.

Ev biverkningar
Inga biverkningar har noterats i de flesta fall.
Enstaka rapporter från studier har observerat tillfälligt obehag i mag- och tarmkanalen, som kan åtgärdas genom att börja med en låg dos.
Beställ ditt Startpaket Narum Original
Startpaket, 8 st förpackningar:
Ord pris: 1992 kr + frakt 70 kr
Startpaket 10% rabatt: 1793 + frakt 70 kr, totalt 1863 kr
Nu även med möjlighet till 3 delbetalningar!
Enskilda förpackningar:
249 kr + frakt 50 kr, totalt 299 kr
Gå till betalsidanBeställ ditt Startpaket Narum Strong
Startpaket, 4 st blå (Caps) + 4 st röda (Forte)
Ord pris: 2195 kr + frakt 70 kr
Startpaket 10% rabatt: 1975 + frakt 70 kr, totalt 2045 kr
Nu även med möjlighet till 3 delbetalningar!
Enskilda förpackningar Narum Forte:
299 kr + frakt 50 kr, totalt 349 kr
Gå till betalsidanFakta om Narum
Vad är Narine respektive Narum?
Vad är tarmdysbios?
Har Narum någon specifik egenskap?
Hur tar jag Narum kapslarna bäst?
Hur förvarar man Narum?
Hur länge har produkten funnits?
Hur länge har patentet på Narum funnits?
Vilka studier finns om Narum?
Finns det någon sammanfattning av någon studie?

"Tack vare Narum så kan jag äta allt jag inte kunde äta förut, det är fantastiskt. Dessutom har jag börjat gå ner lite i vikt nu, sakta men säkert.”

”Jag börjar nå slutet på min 2-månaderskur, har ätit dem i 6 veckor och har 1,5 paket kvar. Min mage fungerar klart bättre nu. Smälter maten bättre och blir inte så uppblåst längre.”

”Narum har varit lite mirakelmedicin för min dotter. Vi har sedan 3 års ålder kört allt från Gaps till funktionsmedicin med örtbehandling och allt har varit steg på vägen men alltid har det varit bitar som verkligen saknats för att hållbar läkning ska ske. Med Narum förändrandes det, och det är ju såklart svårt att i ord beskriva lättnaden och det livsförändrande i det.”
BAKGRUND
Narum - Premium Probiotica
Bakterien Narine upptäcktes och isolerades 1954 av den armeniska forskaren Levon Akopovich Erzinkyan. Denna unika stam av mjölksyrabakterier kännetecknades av dess exceptionella livskraft och resistens mot antibiotika, galla och syra.
1964 patenterades denna "upptäckt". Med stor nyfikenhet på livet tog Levon Akopovich Erzinkyan sitt barnbarns mekonium (första avföring) till ett mikrobiologiskt laboratorium för att analysera det. I provet hittade han en bakterie som inte förekommer någonstans i naturen och därför isolerade forskaren denna bakterie från en mjölksyrestam, han kallade den Lactobacillus acidophilus Er-2 stam 317/402.
Denna bakterie skulle dock inte bli så populär och allmänt använd om det inte var för följande fall: Levon Erzinkyans fyraåriga barnbarn, Narine, blev sjuk med akut tarminfektion och dysbakterier och var i intensivvård.
Behandlingarna hjälpte inte, och läkarna gav inte flickan en chans att överleva. Lyckligtvis kom farfar på idén att ta denna bakterie från labbet och ge den till sitt barnbarn. Det var det första experimentet på en levande människa som gav positiva resultat. Tack vare denna bakterie och hennes farfar fick flickan ett andra liv. På grund av denna sensation namngav Levon Erzinkyan denna bakterie "Narine" för att hedra sitt barnbarn.
KÄLLOR / STUDIER
1. Al-Chalaby, Amer Y. (2014). In vitro Impact of Probiotic “Narine” on Escherichia coli, Salmonella spp.and Staphylococcus aureus isolated from GIT Microflora of Sheep. 1-2. 88–91, https://www.researchgate.net/ publication/331833130
2. Mkrtchyan H. and all. “Purification, characterisation and identification of ac- idocin LCHV, anantimicrobial peptide produced by Lactobacillus acidophilus nv Er 317/402”. International Journal ofAntimicrobial Agents, 2010r.,t.35,3, s. 255–260
3. Nersessian A.K. POSSIBLE CLASTOGENIC AND ANTICLASTOGENIC ACTIONS OF FERMENTED MILK“NARINE”,: Food and Cancer Oreven- tion, Chemical and Biological Aspects Woodhead PublishingSeries in Food Science, Technology and Nutrition2005, Pages 62–64.
4. Neresyan A.K., Antigenotoxic action of „Narine” Lactobacilli in rats colon cel- ls in vitro., 2001,Experimental Oncology, 23, 297–298).
5. Narine Academy. “Historia Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine”. https://narine.pl/historia_lactobacillus_acidophilus_er-2_szczep_317_402_narine,0,23.htm
Medicinsk ansvarsfriskrivning
All information på denna webbplats ersätter ej rådgivning från din läkare eller annan professionell vårdgivare.
Du bör alltid kontakta din läkare om du har specifika frågor om ditt medicinska tillstånd.
Information som du hittar på denna webbplats eller får ta del av i våra kurser skall inte ersätta eller påverka din personliga medicinska behandling med läkare eller annan vårdgivare.