Naturliga Sötsaker!

Söndag 6/4, Herresta Lada, Sigtuna

 

Jag delar med mig av min egen 40 åriga erfarenhet av naturlig och antiinflammatorisk mat! Följ med mig till Herresta Lada utanför Sigtuna och gör en djupdykning i den antiinflammatoriska matlagningskonsten. 

Den här gången lagar vi naturliga efterrätter som tillfredsställer vårt söta behov. Inget vanligt socker utan vi sötar med honung och torkad frukt. Olika smaker, texturer och smaksättningar gör det hela mer intressant. 

När det kommer till sötsaker är det  svårt för många att dra ner på det söta. För mig går detta hand i hand med hela kostomläggningen; när vi ändrar den minskar också suget och även hur vi upplever smakerna. Därför viger jag det här tillfället till att visa på hur man med naturliga råvaror kan bjuda på en fräsch efterrätt eller liten godsak till fikat.
 
Min intention med dagen är att du ska få inspiration, svar på dina frågor om det antiinflammatoriska köket och några nya aha-upplevelser kring just den söta smaken nu inför påsken!

Passar den här kursen mig?

Kursen passar ALLA som vill lära sig mer om den antiinflammatoriska livsstilen och maten. 

Du kan vara nybörjare - då kommer du att få med dig nya smaker, begrepp och kanske t o m ställa en del sanningar upp och ner jämfört med hur du lagat mat tidigare.

Har du kommit en bit på väg handlar det mer om att få inspiration och fördjupa, utveckla och omsätta de kunskaper du redan har i den praktiska matlagningen. Att hitta nya smakkombinationer och få bredare förståelse för hur tarmhälsan kan förbättras ytterligare.

Hur ser dagen ut?

All tillagning sker i den stora gemensamma matsalen/köket med flertalet köksöar där vi kan jobba i mindre grupper med ansvar för olika recept. Vi dukar upp en buffé av godsakerna och fikar tillsammans som avslutning. 

Något att tänka på inför kursdagen.

Vi kommer att stänga av våra mobiler under dagen. Kaffe kommer ej att erbjudas. Däremot kan du tillaga det själv om du behöver. Te finns i olika smaker.

Preliminärt program:

  • 14.00 Välkomna + introduktion
  • 14.30 Vi lagar efterrätter.
  • 15.30  Paus
  • 16.00 Vi lagar efterrätter.
  • 16.45 Fika med frågestund.
  • 17.30 Dagen avslutas

Beroende på antalet deltagare kan programmets upplägg förändras.

Du får recepten i handen med dig hem.

Praktisk information 

Herresta Lada ligger utanför Sigtuna, ca 45 min från Stockholm och 30 min från Arlanda. Märsta pendeltåg ligger 10 min bort. 

När: 

Söndag 6 april kl 14.00-17.30

Pris och anmälan:

650 kr 

Sista anmälan: 28 mars. Begränsat antal platser.

Kom med på matlagningsdag Naturliga Sötsaker till påsk!

Söndag 6 april kl. 14.00-17.30

 

Ja, jag vill vara med!

"

Att få delta och laga goda rätter tillsammans var jätte trevligt! Fint att du på ett proffesionellt sätt delar dina kunskaper.

Jag tyckte om alla måltider som var och en är en helt egen smakupplevelse.

 

"

Jag har hittat rätter och favoriter som funkar för mig och smakar gott och jag kan fortsätta jobba på det hemma. Bra känsla att jag håller mig mätt på maten fastän jag inte behöver äta mig proppmätt.

 

"

Så fina lokaler och omgivningar. Har känts helt underbart att få vistas här! Har njutit! 

 

Om Maria Mickelsbacka

 

Jag är diplomerad kostrådgivare och specialiserar mig på antiinflammatorisk kost.
För 40 år sen hade jag hormonella obalanser som gjorde bl.a. att jag gick upp i vikt och min mens försvann. Jag kände mig orolig, vilsen och osäker på min kropp och hälsa, vilket ledde mig in på naturlig kost och näringslära.

Förutom mitt stora hälsointresse, så har jag jobbat med organisation och ledarskap i 10 år, som jag använder mig av när jag coachar, utbildar och supportar mina klienter.

Idag är jag också mormor/farmor till sex barnbarn och har två egna barn, som ger mig guldkant i livet. Min stora passion är min köksträdgård där jag odlar min egen mat.

Kom med på matlagningsdag! 

Söndag 6 april kl. 14.00-17.30

 

Ja, jag vill vara med!