Vinterretreat
Antiinflammatorisk Matlagning

7-11/2, Herresta Lada, Sigtuna

 

Vinterretreat för kvinnor. Jag delar med mig av min egen 40 åriga erfarenhet av naturlig och antiinflammatorisk mat! Följ med mig till Herresta Lada utanför Sigtuna och gör en djupdykning i den antiinflammatoriska matlagningskonsten. 

Under fyra dagar lagar vi massor av mat, bakar, picklar och fermenterar, allt enligt de antiinflammatoriska principerna. Huvudfokus kommer att ligga på vegetabiliska alternativ, ev blir det fisk någon dag. 
Dessutom gästas vi av den uppskattade hormonyogaläraren Alexandra Lövqvist som bjuder in till skön och djup avslappning.

Passar den här kursen mig?

Kursen passar ALLA kvinnor som vill lära sig mer om den antiinflammatoriska livsstilen och maten. 

Du kan vara nybörjare - då kommer du att få med dig många nya smaker, begrepp och kanske t o m ställa en del sanningar upp och ner jämfört med hur du lagat mat tidigare. Har du kommit en bit på väg handlar det mer om att få inspiration och fördjupa, utveckla och omsätta de kunskaper du redan har i den praktiska matlagningen. Att hitta nya smakkombinationer och få bredare förståelse för hur tarmhälsan kan förbättras ytterligare.

Hur ser programmet ut?

All matlagning sker i den stora gemensamma matsalen med flertalet köksöar där vi kan jobba i mindre grupper.

Varje dag finns utrymme för ett visst antal personer att ansvara för att måltiden blir klar. Övriga har då paus och kan vila, promenera eller det man behöver. Jag kommer också att själv demonstrera vissa måltider tillsammans med mitt team i köket.
Har du extra energi och vill lära mer kan du givetvis också ge en extra hjälpande hand i köket eller bara vara med som åskådare. Jag kommer att leda och delta i köksarbetet under samtliga pass. 

Dagliga övningar i mindfulness, avslappning och även fördjupning i hur den nya kosten kan bli hållbar i längden.

Vi kommer också gästas av Alexandra Lövqvist, uppskattad Hormonyoga-lärare som tar oss djupare in i yogans sköna mjukhet och närvaro. Läs mer om Alexandra längre ner. 

Måste jag avstå från något på kursen?

Ja, tobak och alkohol passar inte på den här kursen. Vi kommer också att stänga av våra mobiler helt under alla inplanerade pass i programmet. Kaffe - om du vet med dig att du behöver kaffe så rekommenderar jag inte att du slutar med detta under kursen.

Preliminärt program:

 • 07.30  Samling i köket
 • 07.45 Förberedelse Frukost
 • 08.30 Frukost och paus
 • 10.00 Teori-pass
 • 11.00 Förberedelse lunch
 • 12.30  Lunch
 • 14.00 Frågestund/yoga/mindfulness
 • 15.00  Fika och paus
 • 16.30  Förberedelse middag
 • 18.00 Middag med frågestund
 • 19.30 Dagen avslutas

Maria har lång erfarenhet inom ledarskap, personlig utveckling, meditation och mindfullness. Inslag av dessa kommer vävas in i programmet där det uppstår utrymme naturligt.

Praktisk information 

Var: 

Herresta Lada ligger utanför Sigtuna, ca 45 min från Stockholm och 30 min från Arlanda. Märsta pendeltåg ligger 10 min bort. Vi kan ordna hämtning på stationen.

När: 

7-11/2. Vi startar onsdag 7/2 kl. 15.00 med fika. Kursen avslutas söndag den 11/2 kl 12.00 med gemensam enklare lunch. 

Inkvartering:

Du inkvarteras i huvudbyggnadens övervåning i delat dubbelrum. Rummen är luftiga och fräscha och man delar på duschar och toaletter.
Du kan också välja att delta i kursen utan inkvartering om du har ordnat med eget boende.

Pris och anmälan: 

Boende på Herresta Lada:
12.500 kr för fyra dagars inkvartering och matlagningskurs inklusive ekologiska antiinflammatoriska frukostar, luncher, middagar och mellis.

Har du köpt någon kurs av mig tidigare får du 10% rabatt.

Eget boende: Rabatt 2600 kr. Pris: 9900 kr 

Du har möjlighet att dela upp betalningen på tre tillfällen. Då tillkommer en extra avgift på 250 kr per betaltillfälle.

Anmälningsavgift: 2500 kr för att säkra din plats.
Mejla mig via kontaktformuläret nedan och lämna dina adressuppgifter inklusive mobilnr så erhåller du en länk för betalning.

OBS! endast en sängplats kvar med inkvartering på Herresta lada. 

Avbokningsregler: Vid avbokning mellan 60 och 30 dagar innan kursstart återbetalas 50% av kursavgiften.

Vid avbokning senare än 30 dagar innan avresa sker ingen återbetalning.

Du kan överlåta din plats till någon annan. 

Säkra din plats nu!

Lämna dina adressuppgifter inkl. mobilnr.
Du erhåller då en länk via mail som avser anmälningsavgiften.  

"

Maten var helt fantastiskt god, varierande och så vacker med alla färger. Så goda smaker. Blev mätt vid varenda måltid. Tänk att nyttig mat kan vara så god!!!

"

Schemat etc. var helt fantastiskt! Det kändes organiskt. Det flöt på bara. Blandning mellan pauser och lektioner kändes perfekt. Ändå fanns avkoppling trots all aktivitet och lärande.

"

Sååå mysigt ställe. Bra val. Hemtrevligt och ombonat. Personligt inrett. Mysigt att promenera, hönshuset, orangeriet, odlingarna var härliga att uppleva. Värdparet var engagerade, snälla och hjälpsamma.

Om Maria

Jag är diplomerad kostrådgivare och specialiserar mig på antiinflammatorisk kost.
Jag har själv haft hormonella obalanser i 20 års åldern som gjorde bl.a. att jag gick upp i vikt och min mens försvann, vilket ledde mig in på naturlig kost och näringslära som läkte mina problem på 6 mån.

Idag träffar jag kursdeltagare och klienter som har olika inflammationssymptom i kroppen och lär dom att ställa om sin kost och ändra livsstil.

Mitt fokus är alltid att stärka upp och äta mer av det som minskar inflammationen istället för att fastna i allt det man inte får äta. Det ger fina resultat med symptomlindring och läkning inifrån.

Just det önskar jag alla.

Med Värme

Maria Mickelsbacka

Om Alexandra

Alexandra Lövquist är terapeut och lärare i MediYoga med fördjupning inom det kvinnliga hormonsystemet HormonyYoga och mindfulness och är dipl mindfulnessinstruktör. Alexandra har även en akademisk bakgrund, PhD i medicin inom lungforskning från Karolinska Institutet. "I mina klasser vill jag förmedla en ökad kroppsmedvetenhet genom att känna in våra olika system. Vi kan inte pressa eller tvinga fram en blomma att blomma. Genom yogan och mindfulness bygger vi varsamt resurser, mentalt och fysiskt, till en ökad närvaro. Min förhoppning är att alla ska kunna känna vad fantastiska vi är som människor och komma i kontakt med intuition och inre styrka, känna livsglädje och blomma. Det är inte stress i sig som är skadligt utan bristen på återhämtning, bristen på att svara an till kroppens behov. För det är bara du själv som har svaren.”