Heldag söndag 2 juni,

Antiinflammatorisk Matlagning

 

Tema: "Enkelt och lÀttlagat"

Herresta Lada, Sigtuna

 

Jag delar med mig av min egen 40 Äriga erfarenhet av naturlig och antiinflammatorisk mat! Följ med mig till Herresta Lada utanför Sigtuna och gör en djupdykning i den antiinflammatoriska matlagningskonsten. 

Under dagen lagar vi vÀlsmakande, enkla antiinflammatoriska rÀtter som du kan anvÀnda i din vardag. Fokus ligger pÄ vegetabiliska alternativ för att utöka det som de goda tarmbakterierna mÄr bÀst av: fibrer och resistent stÀrkelse. 

PREMIUMTILLÄGG! LÄGG TILL EN EXTRA  RETREATDAG MED ÖVERNATTNING PÅ HERRESTA LADA I SIGTUNA - DIN EGEN SOMMAR-BONUS! LĂ€s mer lĂ€ngre ner.

Passar den hÀr kursen mig?

Kursen passar ALLA som vill lÀra sig mer om den antiinflammatoriska livsstilen och maten. 

Du kan vara nybörjare - dÄ kommer du att fÄ med dig nya smaker, begrepp och kanske t o m stÀlla en del sanningar upp och ner jÀmfört med hur du lagat mat tidigare.

Har du kommit en bit pÄ vÀg handlar det mer om att fÄ inspiration och fördjupa, utveckla och omsÀtta de kunskaper du redan har i den praktiska matlagningen. Att hitta nya smakkombinationer och fÄ bredare förstÄelse för hur tarmhÀlsan kan förbÀttras ytterligare.

Hur ser dagen ut?

All matlagning sker i den stora gemensamma matsalen med flertalet köksöar dÀr vi kan jobba i mindre grupper med ansvar för del av mÄltiden. Vi dukar upp en buffé sÄvÀl till lunch och middag. 

Det blir bÄde varma och kalla rÀtter samt dressingar och dipper som förhöjer tallriken.

Det kommer finnas paus och tid för promenad i den vackra omgivningen under dagen

NÄgot att tÀnka pÄ inför kursdagen.

Vi kommer att stÀnga av vÄra mobiler under dagen. Kaffe kommer ej att erbjudas. DÀremot kan du tillaga det sjÀlv om du behöver. Te finns i olika smaker.

PreliminÀrt program:

  • 10.00 VĂ€lkomna + introduktion
  • 10.30 Förberedelse lunch
  • 12.00  Lunch och paus
  • 13.15 Testund med frĂ„gor
  • 14.00 Förberedelse middag
  • 16.00 Middag
  • 17.00 Dagen avslutas

Maria har lÄng erfarenhet inom ledarskap, personlig utveckling, meditation och mindfullness. NÄgon kort övning kan vÀvas in i programmet dÀr det uppstÄr utrymme naturligt.

Praktisk information 

Herresta Lada ligger utanför Sigtuna, ca 45 min frÄn Stockholm och 30 min frÄn Arlanda. MÀrsta pendeltÄg ligger 10 min bort. 

NÀr: 

Söndag 2 juni kl 10.00-17.00

PremiumtillÀgg - egen retreatdag - FULLBOKAT!

Behöver du en dag med dig sjÀlv? GÄ ner i varv. Andas. Promenera. Vila i orangeriet. KÀnna sommardofterna och verkligen höra fÄgelkvittret. DÄ kan du sova en natt i denna hÀrliga miljö frÄn lördag-söndag (1-2 juni).

HÀr finns ett kök man delar med andra om man vill laga sin egen mat. Du kan ocksÄ vÀlja att njuta av Mickelsbackas helpension med hemlagad antiinflammatorisk frukost lunch och middag. Se priser nedan. 

Pris och anmÀlan:

Matlagningskurs:
1350 kr inklusive ekologisk antiinflammatorisk buffé till lunch och middag. Betalning se nedan.

Sista anmÀlningsdag: söndag 26 maj

Egen retreatdag 1 juni med övernattning pÄ Herresta Lada FULLBOKAT!
625 kr inkl handduk och linne. 475 kr utan.
Boka ditt rum direkt hos [email protected] 
www.herrestalada.com för mer information om platsen.
Rummen pĂ„ Herresta Ă€r nu fullbokade. Du kan hitta annat boende i vackra Sigtuna HÄR och Ă€ndĂ„ spendera dagen pĂ„ Herresta med min helpension.

"Mickelsbackas helpension" 1 juni
695 kr frukost, lunch, fika & middag. Boka via mejl [email protected]. 

Avbokningsregler: Pga kort framförhÄllning för denna kurs sker ingen Äterbetalning. 

BegrÀnsat antal platser till sÄvÀl kursen som inkvartering!

Kom med pÄ matlagningsdag! 

Söndag 2 juni kl. 10.00-17.00

 

Ja, jag vill vara med!

"

Att fÄ delta och laga goda rÀtter tillsammans var jÀtte trevligt! Fint att du pÄ ett proffesionellt sÀtt delar dina kunskaper.

Jag tyckte om alla mÄltider som var och en Àr en helt egen smakupplevelse.

 

"

Jag har hittat rätter och favoriter som funkar för mig och smakar gott och jag kan fortsätta jobba på det hemma. Bra känsla att jag håller mig mätt på maten fastän jag inte behöver äta mig proppmätt.

 

"

Så fina lokaler och omgivningar. Har känts helt underbart att få vistas här! Har njutit! 

 

Om Maria Mickelsbacka

 

Jag Àr diplomerad kostrÄdgivare och specialiserar mig pÄ antiinflammatorisk kost.
För 40 Är sen hade jag hormonella obalanser som gjorde bl.a. att jag gick upp i vikt och min mens försvann. Jag kÀnde mig orolig, vilsen och osÀker pÄ min kropp och hÀlsa, vilket ledde mig in pÄ naturlig kost och nÀringslÀra.

Förutom mitt stora hÀlsointresse, sÄ har jag jobbat med organisation och ledarskap i 10 Är, som jag anvÀnder mig av nÀr jag coachar, utbildar och supportar mina klienter.

Idag Àr jag ocksÄ mormor/farmor till sex barnbarn och har tvÄ egna barn, som ger mig guldkant i livet. Min stora passion Àr min kökstrÀdgÄrd dÀr jag odlar min egen mat.

Kom med pÄ matlagningsdag! 

Söndag 2 juni kl. 10.00-17.00

 

Ja, jag vill vara med!