Samarbete - BaraBraMat

 
Deras motto ”Allt du egentligen behöver” har funnits med sedan starten 2012.
"Alltså den mat du behöver för att må bra. Mat som ger minst negativ påverkan på miljön och som samtidigt är den mest näringsrika och goda. Bra mat är för oss obesprutade råvaror av god kvalitet." 
Passa på att fylla på med basvaror nu inför julen. Mina följare får fram till 15 dec 10% på sina köp i webshopen på hela sortimentet. OBS! gäller endast i webbutiken och kan inte kombineras med andra rabattkoder. På bloggen kan du läsa mer om samarbetet. 

 

Rabattkod: Mickelsbackas jul 23

Gå direkt till barabramat.se

 
Nedan några produkter som jag själv gillar skarpt och kan rekommendera så här inför julen. Se även recept längst ner på sidan.

Chikko No Coffe

Bra kaffeersättare, se recept längst ner på kaffefri midvinterlatte.

Den perfekta ersättaren till kaffe! Jag har många följare och kursdeltagare som lyckats fasa ut kaffet genom att ersätta med detta alternativ. Själv gillar jag att pimpa den extra med mera kryddig smak. Därför bjuder jag också på mina två recept på en kaffefri tomtelatte och hur du även kan göra din egen pepparkakskrydda att använda i latten eller i baket.

Beställ

Mörk choklad, Storm & Bille

En liten chokladfabrik i Göteborg som hittat små lokala aktörer på olika kakaoplantager där rättvisa arbetsförhållande råder.

Jag har en akilleshäl och det är mörk choklad. Så när julen kommer brukar jag försöka hitta det där lilla extra. Jag gillar också tanken med att stötta lokala mindre producenter, så nu blev jag glad när jag såg detta märke.

Beställ

Russin, nötter & nötsmör

Det brukar gå åt en del både före och under julen. Mycket av det vi bakar inför julen innehåller nötter och torkad frukt. Det är bra att tänka på att det kan vara ganska tungsmält för magen. Blötlägg därför dessa över natten innan  användning. Man kan då välja att torka nötterna i ugnen på max 50 grader tills dom är helt torra och sen förvara dom i glasburk i kylen. Då slipper man göra blötläggningen varje gång man ska äta dom.

Nötsmör använder jag också både i mina smoothies, bakverk och dressingar. Tahini är t ex utmärkt att blanda med olika smaksättare för att variera sina pålägg. Min favorit av alla nötsmör är mandelsmör som för mig ger den där runda söta smaken.

Beställ

Hudvårdsmärket Care of Gerd från norra Sverige

Fin-fin julklapp till dig själv eller någon som verkligen bryr sig om sin hud.

Naturlig svensktillverkad hudvård med inspiration från lappländska naturen. Av EKO råvaror och lokala ingredienser som lingon, hjortron och blåbär.

Beställ

Recept No-Coffee-midvinterlatte

 
2 tsk Chikko No Coffee (cikoriapulver)
1 tsk egen pepparkakskrydda
Hett vatten
Växtmjölk
Toppa med kardemumma eller valfri krydda
 
Lägg Chikko No Coffee i en kopp tillsammans med pepparkakskryddan. Häll på hett vatten 3/4 av koppen.
Värm och skumma växtmjölken och fyll upp till kanten.
Toppa med valfri malen krydda.
Mums!

 

Recept egen pepparkakskrydda (du hittar ingredienserna i webshopen)

 

Du vet väl att kryddnejlika är den krydda som har högst antiinflammatorisk verkan.
 
2 msk malen kanel
1 msk malen kryddnejlika
1 msk malen kardemumma
1 msk malen ingefära
 
Blanda och förvara i en glasburk med lock så håller smaken längre.