Mickelsbackas Umamibuljong

Naturligt fermenterad med läkande enzymer

Glutenfri, EKO, opastöriserad

Miso är en gammal mattradition i Japan. Man tror den uppstod i Kina för 2-3000 år sedan och kom till Japan för ett par tusen år sedan. En naturligt fermenterad produkt ursprungligen gjord på sojabönor, ris och en naturlig igångsättare av fermentering, Aspergillus oryzae, kallad koji i Japan. Även kallad ”mirakelspor" då den har en läkande förmåga på mage/tarmproblem p g a utvecklingen av mycket gynnsamma enzymer.

Historian om umami är att det är den femte grundsmaken som ”upptäcktes” av Kikunae Ikeda 1908 på Kejserliga universitetet i Tokyo.

Traditionen kring misosoppa är lång men tyvärr har produkten försämrats radikalt med olika tillsatser, socker och pastörisering som förstör de goda enzymerna i fermenteringsprocesserna.

Min umamibuljong, miso, görs hantverksmässigt av mig. Den har en ljus, mustig umamismak och lite söt karaktär och passar bra att dricka som buljong eller smaksätta dipper och dressingar med.

Den bidrar till att: 

✔️ Öka antalet enzymer som bryter ner maten mer effektivt.

✔️ Optimera näringsupptaget i tunntarmen.

✔️ Lugna orolig mage som tex IBS-symptom.

✔️ Minska försurningen i kroppen och gynna ett basiskt tillstånd som är grunden för god hälsa.

 

Se innehåll och recepttips nedan.

Beställ Din Umamibuljong här

  

 

Till betalsidan

 

Innehåll:

ris, svenska åkerbönor, havssalt, koji.

 

Fermenterad i 9 månader.

Opastöriserad. Kylvara. Hållbarhet 3 månader.

Vikt: 350 g

 

Rekommenderat intag vid mage/tarmbesvär:

1-2 tsk i munnen på morgonen innan maten eller blanda ut i ljummet vatten och drick som buljong.

 

Jag blev bra i min mage.

 

"Jag vart så glad över Marias Umamibuljong. För det första var den jättegod och det viktigaste var att jag blev bra i min mage! Har haft stora besvär med magsyran. Den blev jag hjälpt med också. Nu har jag beställt en burk till. Är glad att det fanns.

Vilket otroligt viktigt arbete du gjort Maria. Känns så gediget och äkta. Än en gång stort tack!"

- Mia Strömberg

 

 

Verkligen hjälpt mig.

 

"Jag har ulcerös proktit och ändrat min kost till antiinflammatorisk, varit symtomfri i 2 år och mår bara bra, mår gott av fermenterade produkter och buljongen är underbar i kalla såser och i soppor, tar två teskedar varje dag som medicin Jag har börjat att köpa in flera produkter som du tipsat om och de har verkligen hjälpt mig att bara må bättre och bättre!!! Stort tack”

- Åsa Liljedahl-Sundström

 

 

Tarmen lugnade ner sig och hjärndimman lättade.

 

"Jag har nu använt umamibuljongen några gånger.

Mitt dilemma är att jag bara har 50 cm tunntarm kvar. Det innebär kroniska diarréer. Jag har snabbt blivit sämre o förlorar viktiga ämnen. Ingen läkare förstår vad som pågår o skickar mig runt på olika undersökningar. Jag har nu skrämmande låga Albuminnivåer. Lågt Hb. Lågt antal erytrocyter. Därav fick jag göra ett benmärgsprov i veckan.

Jag jobbar vidare med maten. Fermenterar allt jag kan. Äter enligt din kost.

Efter umamibuljongen lugnade tarmen ner sig. Från 20-30 toalettbesök är det nu 2-3. Jag mår bättre. Hjärndimman lättade. Jag orkade dammsuga. Jag har inte svimmat eller ramlat. Förlorar inte vätska och behöver inte ha vatten med mig hela tiden.

Att veta om blodbilden förändras får jag vänta på provtagning hos VC. Så jag har hopp!!"

 

Jag är så lycklig att jag hittat något som fungerar för mig och min mage.

 

"Jag berättar gärna om mina enorma problem jag alltid haft med min mage och tagit alla möjliga magmediciner mot en hård mage och mycket gaser avföring 2-3 gg i veckan, även fast jag alltid tränat så har min mage alltid varit hård och gasig. Nu ätit umamibuljong en tesked om dagen i snart 2 veckor inga gaser mer och avföring 2 ggr om dagen. Jag är så lycklig att jag hittat något som fungerar för mig och min mage.”

- Lena Lindmark

RECEPT

 

Umamidressing med vitlök och citron, ca 2 dl

 

2 msk ljus tahini

0,5 dl vatten

0,5 dl pressad citron

1 tsk rivet citronskal

1 vitlöksklyfta

1 msk Mickelsbackas umamibuljong

1 tsk tamari

0,5 dl olivolja

Hackad persilja på slutet.

 

Mixa allt utom olivoljan med stavmixer eller matberedare. Tillsätt oljan på slutet, lite i taget. Tillsätt hackad persilja innan du serverar.

 

Beställ Din Umamibuljong här

  

 

Till betalsidan