Mickelsbackas Cook Along Julmat
Cook Along - Vi lagar maten tillsammans online!
Massor av antiinflammatorisk matlagning, tips, inspiration och gemenskap!
Julmat
Lördag 25 november kl. 09.30-12.00

Kom igång med Din antiinflammatoriska kosthållning!
Var med på Cook Along - JULMAT
Lördag 25 november kl 09.30-12.00
Registrera mig
Julmat
Jag fortsätter laga mat i mitt kök via zoom och du lagar i ditt kök efter mina recept! Nu är det dags att laga några goda och väldigt omtyckta julrätter!
Det typiska svenska julbordet är fyllt av allehanda animaliska rätter. Såväl ko som gris (köttbullar och revbensspjäll) som fisk och ägg (sill och ägghalvor). För att inte tala om allt viltkött som brukar finnas på dom bättre julborden och rökta fiskprodukter. Ja det finns mycket att gosa in sig i om man uppskattar det traditionella julbordet.
Såklart det är trevligt med traditioner men det jag saknar på julbordet är grönsaksrätterna!
När jag var liten åt vi först risgrynsgröt till lunch och sen julmat på kvällen där lutfisk var obligatoriskt. Jag minns jag tyckte det var otroligt gott med den vita såsen till fisken!
Mina föräldrar som kom från Finland hade också med sig sina traditioner därifrån med både kålrotslåda och morotslåda så jag gissar vi hade mycket "mer" grönsaker än andra hade på sitt julbord. För det är ju just det som saknas på julbordet tycker jag; GRÖNSAKER. Jovisst grönkål som dekoration och kokt rödkål är väl standard men i övrigt inte mycket.
Det här Cook Along tillfället viger jag till flera olika välsmakande grönsaksrätter att ställa fram på julbordet.
Att laga maten från grunden kan vara utmanande för många förutom att det tar viss tid är det ofta jag får frågor om vilka råvaror man ska välja, blötläggning, smaksättning och olika tillagningssätt. Dessutom blir det lätt enformigt och tråkigt efter ett tag.
Så min intention med dagen är att du ska få inspiration, svar på alla dina frågor om det antiinflammatoriska köket och nya smakupplevelser!
Låt oss i år se till att julbordet blir mer grönt än tidigare!
När:
Var:
Kostnad:
I mina Cook Along använder jag vissa specialprodukter som är väldigt gynnsamma för att bygga upp tarmfloran.
Om du vill kan du beställa dessa från mig. Jag har samlat ihop produkterna så du slipper leta på nätet och kanske betala frakt till tre olika aktörer.
Samtliga produkter har lång hållbarhet även som öppnade och du kommer att få stor användning för dom som smaksättning i ditt antiinflammatoriska kök.
TARMSTÄRKARE
- Eko opastöriserad rårismiso, mörk
- Eko opastöriserad ljus miso
- Eko umeboshi puré
- Eko tamari
- Eko ume-su vinäger
- Sockertång handplockad på Västkusten, brunalg
- Fingertång handplockad på Västkusten, brunalg
- Blåstång handplockad på Västkusten, brunalg
Om du väljer att beställa paketet från mig betalar du 949 kr inkl frakt. Skrolla ner och klicka på Produktpaket.
Självklart tillkommer även andra ingredienser till rätterna vi ska laga; torrvaror, grönsaker och kryddor. Denna ingredienslista får du ta del av 10 dagar innan kursdatum.
Välkomna att ge din kropp god, närande, naturlig mat för kropp och själ på djupet!
Med värme
Maria Mickelsbacka
Sagt av tidigare deltagare

"
Varmt tack för igår!
Det var fantastiskt och magiskt gott. Är så glad och nöjd att jag anmälde mig! Vilken hit med matlagningskurs via Zoom! Genialisk idé! Fortsätt med det!!

"
Positivt överraskad!
Jag vill tacka för ett jätte trevligt och givande sätt att lära sig mera om cook along, antiinflammatoriskt mat.

"
Några trevliga timmar med matglada deltagare.
Maria är kunnig inom området och det blev ett kul Cook Along. Mycket tips och råd erbjöds av Maria, men också andra deltagare. Ett mysigt sätt att laga god och rätt sammansatta måltider ihop.
- Kondora