Sommarkurs 10-14 augusti

Fulltecknad - har du eget boende finns det plats

Sommarkurs 10-14 augusti, Herresta Lada

Antiinflammatorisk matlagning

I sommar vill jag dela med mig av min egen 40 åriga erfarenhet av naturlig och antiinflammatorisk mat! Följ med mig till Herresta Lada i Odensala och gör en djupdykning i den antiinflammatoriska matlagningskonsten. 

Under fyra sommardagar lagar vi massor av mat, bakar, picklar och fermenterar. Allt enligt de antiinflammatoriska principerna. Huvudfokus kommer att ligga på vegetabiliska alternativ, ev blir det fisk någon dag. Inte helt klart i skrivande stund. Gäller ju få tag på rätt fisk också just då.

Passar den här kursen mig?

Sommarkursen passar ALLA som vill lära sig mer om den antiinflammatoriska livsstilen och maten. 

Du kan vara nybörjare - då kommer du att få med dig många nya smaker, begrepp och kanske t o m ställa en del sanningar upp och ner jämfört med hur du lagat mat tidigare.


Har du kommit en bit på väg handlar det mer om att få inspiration och fördjupa, utveckla och omsätta de kunskaper du redan har i den praktiska matlagningen. Att hitta nya smakkombinationer och få bredare förståelse för hur tarmhälsan kan förbättras ytterligare.

Hur ser programmet ut?

All matlagning sker i den stora gemensamma matsalen med flertalet köksöar där vi kan jobba i mindre grupper.

Varje dag finns utrymme för ett visst antal personer att ansvara för att måltiden blir klar. Övriga har då paus och kan vila, promenera eller det man behöver. Givetvis kan du också ge en extra hjälpande hand i köket eller bara vara med som åskådare. Jag kommer att leda och delta i köksarbetet under samtliga pass. 

Måste jag avstå från något på kursen?

Ja, tobak och alkohol passar inte på den här kursen. Vi kommer också att stänga av våra mobiler helt under alla inplanerade pass i programmet. Kaffe - om du vet med dig att du behöver kaffe så rekommenderar jag inte att du slutar med detta under kursen.

Preliminärt program:

 • 07.30  Samling i köket
 • 07.45 Förberedelse Frukost
 • 08.30 Frukost och paus
 • 10.00 Teori-pass
 • 11.00 Förberedelse lunch
 • 12.30  Lunch
 • 14.00 Frågestund
 • 14.30 Förberedelse em fika
 • 15.00  Fika och paus
 • 16.30  Förberedelse middag
 • 18.00 Middag med frågestund
 • 19.30 Dagen avslutas

Maria har lång erfarenhet inom ledarskap, personlig utveckling, meditation och mindfullness. Inslag av dessa kommer vävas in i programmet där det uppstår utrymme naturligt.

Praktisk information

Var: 

Herresta Lada ligger i Odensala, ca 45 min från Stockholm och 30 min från Arlanda. Märsta pendeltåg ligger 10 min bort. 

När: 

10-14 augusti. Vi startar onsdag 10:e kl. 15.00 med fika. Kursen avslutas söndag den 14:e kl 12.00 med gemensam enklare lunch. 

Inkvartering:

Det finns 4 dubbelrum och 1 enkelrum på Herresta Lada. När dessa är fullbokade finns annan inkvartering på närliggande B&B. Du kan också välja att resa fram och tillbaka över dagen. Det alternativa boendet är Vennerbo ca 10 km bort. Här har vi reserverat 6 dubbelrum. Du tar själv kontakt med boendet och anger att du ska vara med på eventet på Herresta Lada dessa datum. Du betalar direkt till dem. Läs om deras prissättning här  

Pris: 

Med inkvartering i delat dubbelrum på Herresta Lada inkl mat och kursavgift 8.900 kr. Lakan och handdukar ingår. Läs mer om Herresta Lada och se deras vackra miljö här.

Du kan dela upp betalningen. Kontakta mig via kontaktformuläret nedan så får du en annan länk till betalningsalternativet.

Dagpendlare eller egen inkvartering 7.400 kr.

Full Early Bird: Om du vill säkra din plats redan nu lämnar jag 1400 kr rabatt vid full betalning senast 30 april. Ditt pris blir då 7.500 kr inklusive allt på Herresta och 6000 kr om du ordnar eget boende. Mejla mig nedan för en rabattkod. 

Very Early Bird: Om du vill säkra din plats nu och slutbetala senast 10 juli lämnar jag 600 kr rabatt om du anmäler dig senast 15 april.

Slutbetalning skall ske senast 10 juli. Sista anmälan 30 juni.

Så här anmäler du dig: 

Mejla mig via kontaktformuläret nedan och lämna dina adressuppgifter inklusive mobilnr.
Ange vilken inkvartering och vilket betalalternativ du önskar. Du erhåller då en länk du kan använda för att betala. 

Avbokningsregler:

Fram till och med 60 dagar innan kursstart återbetalas hela kursavgiften förutom en avbokningsavgift på 500 kr.

Vid avbokning mellan 60 och 30 dagar innan kursstart återbetalas 50% av kursavgiften.

Vid avbokning senare än 30 dagar innan avresa sker ingen återbetalning såvida inte läkarintyg styrker avbokningen.

Varmt välkommen till fina dagar tillsammans i en njutbar miljö!

Kontakt & Anmälan

Anmälan: Lämna dina adressuppgifter inkl. mobilnr.
Ange vilken inkvartering och vilket betalalternativ du önskar. Du erhåller då en länk via mail inom kort som du kan använda för att betala.