250,00 SEK

 Samtycke - Personuppgifter

Genom att du anmäler dig till en av våra kurser - samtycker du till att vi får lagra de personuppgifter du lämnar. Detta för att kunna leverera den beställda kursen eller produkten till dig.

Samtycket gäller även om du prenumererar på vår e-post lista.

Du kan dock avsluta din prenumeration på övriga epostutskick i den epost som skickas.

Ett konto finns redan med denna e-postadress. Är det här du?

Logga in

Nässlor, torkade, 100/200 g

NÄSSLOR

innehåller mycket c-vitamin, särskilt tidigt på våren, även järn, kalcium, fosfor, kisel, mangan och svavel.

För att dessa mineraler ska kunna tas upp av kroppen behöver nässlorna ligga i vatten ett antal timmar.  Alternativt kan man också ta nässeltinktur, alltså droppar av nässlor som ligger i en alkohollösning. Dessa två är de mest effektiva metoderna. Givetvis kan man köpa nässelpulver och ha i sin smoothie men upptaget av järn blir inte lika effektivt.

Nässlor sägs dessutom vara en effektiv histaminblockerare och även en antiinflammatorisk växt. Om man har en reaktion på allergiframkallande ämnen minskar alltså nässlorna kroppens produktion av histaminer. Så det man sett är att den är användbar vid
t ex hösnuva och klåda.

Om man har problem med övre luftvägarna, t ex bronkit, bihåleinflammation, astma, kan man använda nässeltinktur. Även vid urinvägsinfektioner och njursten har nässlor en gynnsam påverkan.

Sist men inte minst, vid artros som är en otroligt vanlig sjukdom idag, finns vetenskapliga belägg för att nässlorna kan minska smärtan och behovet av smärtstillande medicin.

HÄR LÄNKEN TILL  100 g nässlor