Du har väl följt vårt JUL-TABBERAS i Facebook-gruppen? Där har vi lagt ut julrecept nu under tre veckor; allt ifrån efterrätter, godis, sidorätter av många olika grönsaker givetvis. Där finns de typiska julkryddorna närvarande i flera recept och ofta har vi tipsat också hur man kan byta ut en ingrediens till en nyttigare och mindre inflammatorisk.
Om du inte redan är med i gruppen hittar du den här https://www.facebook.com/groups/608276373258938
Och i gruppen under fliken ENHETER högst upp ligger alla de andra 20-tal recepten.
Här har jag valt ut de fem som jag själv absolut kommer att ha på mitt julbord, tre egna och två med länkar;
Båda rörorna serverar jag med blad från hjärtsallat, blir som fyllda båtar, enkla att stoppa i munnen!
4 port
Ta ut ärtorna ur frysen och låt tina. Lägga alla ingredienser i en matberedare och mixa tills blandad men fortfarande har lite struktur kvar.
(jag har ändrat så det blir en röra istället)
4 port
Krama ur saften ur de rivna morötterna och lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till önskvärd konsistens. Håller upp till 5 dagar i kylen.
Detta är garanterat den mest antiinflammatoriska rätten på julbordet hos mig i år!
En av de viktigaste bakterierna i tjocktarmen heter Akkermansia. Dessa behövs för att upprätthålla en antiinflammatorisk balans i tarmen och därmed kroppen. Många av oss har väldigt få av dessa visar det sig i tester. För att öka på antalet är det gynnsamt att äta en fiber som heter inulin. Det hittar du framförallt i jordärtskockor. Håll till godo med detta mycket enkla och fräscha recept!
https://farbrorgron.se/jordartskockscarpaccio-med-citron.../
Serveras gärna med kokosgrädde till. Mums!
https://bakasockerfritt.se/item/saffranskladdkaka
Blötlägg aramen i 15 min. Den sväller till dubbel storlek, minst.
Värm fettet i kastrullen och lägg i vitlöken så doften sprider sig.
Lägg i algerna och häll på vätskorna.
Låt koka under lock i 20 min. Rör om några gånger under tiden.
Rosta nötterna i en torr stekpanna och hacka lite grovt.
Lägg upp i en skål och dekorera med nötter.
GRÖNKÅL äter väl alla till julen!
Här är en jättegod grönkålssallad jag brukar göra:
Blanda med dressing: havre fraiche, citron, dijonsenap, salt
Lägg upp, toppa med skivad avokado, torkade tranbär och
pumpafrön.
Väldigt fina smakkombinationer som gifter sig gott med varandra!
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.